СИТУАЦИЈА АЛАРМАНТНА: Лавров отказао заказану посету Турској

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

МОСКВА – Сергеј Лавров, руски шеф дипломатије, сутра је требало да отпутује у званичну посету Турској, али према незваничним информацијама, објављује Раша Тудеј, Лавров је отказао своју посету услед вести о обарању руског борбеног авиона на граници Сирије и Турске.

  • За данас је било планирано да се разговара о сиријском рату, али и о економским и енергетским пројектима Русије и Турске.

Светска јавност је уздрмана информацијом да је срушен руски авион, а многи аналитичари сматрају да овај догађај може бити окидач догађаја који би могли имати несагледиве последице.

  • Неки од аналитичара сматрају да је овај удар на руску авијацију од стране Турске одговор турских власти на појачане ударе руске авијације на нафтне структуре Исламске државе у Сирији, обзиром да је „јавна тајна“ да Турска тргује на овом црном тржишту и прави нафтне договоре са Исламском државом.

По свему судећи, једна од земаља које је недавно руски председник Владимир Путин помињао као спонзоре Исламске државе је Турска.

Руски Министар одбране Сергеј Шојгу оптужио је Турску да лаже да је авион који је оборен упао у турски ваздушни простор.

Шојгу је истакао да Турска нема доказе за своје тврдње, те да руски авион није напуштао сиријски ваздушни простор.

Прочитајте још:

Ооооооо, Турци …

ЧИЈИ ЈЕ ОВО ЏИХАД? – Зна се ко је крив за Париз!

(ВИДЕО) АМЕРИЧКИ МАРИНАЦ РАСКРИНКАО СВЕ: Открио ко стоји иза напада у Паризу, ко је Обама и ко влада светом!

ЦЕО СВЕТ У РАТУ: Француска од СБ УН тражи заједничку објаву рата Исламској држави!

(ФОТО+ВИДЕО) Терористи нам се смеју: Брука и срамота од Вучићеве предизборне антитерористичке вежбе!

Извор: Правда

Постави коментар