(ФОТО) РУСКА ДУША: Русија Француској поклања штене

Штене Добриња (Фото: Танјуг)

Руска полиција жели да поклони Француској штене уместо полицијског пса Дизел, женке која је убијена у рацији у стану у коме се крио организатор терористичких напада 13. новембра, у париском предграђу Сен Дени.

  • Министар унутрашњих послова Русије, Владимир Колоколцев, писао је свом колеги Бернару Казневу, понудивши да пошаље штене по имену Добриња, како би заменило кују Дизел која је погинула у рацији.

У „знак солидарности са Француским народом и полицијом нудимо штене које ће моћи да заузме место Дизел убијене у специјалној операцији против терориста“, написао је Колоколцев.

Штене Добриња

Штене Добриња

Пас је добио име по јунаку руске народне приче, Добрињи Никитичу, који је чувен по снази, доброти и храбрости, навео је Колоколцев.

Реч је лепом примерку исте расе – белгијском овчару малиноа – који је исти као убијена Дизел.

Министарство је касно синоћ поставило на сајт слике штенета, још увек паперјасте длаке и видео-снимак који приказује како се игра с лоптом, а видео-снимке пренела је и телевизија.

Добриња има два месеца и живи у полицијском центру у Москви. Мораће да прође ветеринарску контролу и карантин пре него што допутује у Француску.

Чувари паса у руској полицији позирали су са својим псима и фотографије поставили на Инстаграм налог с натписом „Ја сам Дизел“.

„Наши четвороножни пријатељи такође служе у полицији, штитећи друштво од терористичких претњи“, саопштила је московска полицијска служба.

Извор: Танјуг

 

Постави коментар