Рушење куле од карата …

(Илустрација: Гугл/ФШ @timerobber)

Шта се најновијом догађајима дешава у Црној Гори а шта наговјештава? Ко је побједник, ко губитник, коме је све свеједно? Мило Ђукановић, последњи НАТО опанак и прва жртва најновијих црногорских интеграција. Демократски фронт извршилац америчких наредби. Ранко Кривокапић нови црногорски владар. Мило је пао али му то још није нико директно рекао. Или јесте али је потпуно ван себе.

  • Како Мило измишља да га „свргавају“ Руси. Протесте у Црној Гори организују агентуре САД и Велике Британије.

На улицама дим и експлозије, у владајућим круговима страх и анализа могућих сценарија у народу се ипак нешто, послије четврт вијека,- дешава.

Мирни протести дијела опозиције који су прије мјесец дана започели пред зградом црногорског парламента, постављањем шатора, пољских вц-а, столова за ручавање и картање на расклапање, са мирисом неке давно испечене шљиве и са гомилама испијених флаша јефтиног пива, претворило се, за власт, преко ноћи, у много гори сценарио.

Наиме, силеџијски напад црногорских специјалаца на мирне и све рјеђе демонстранте подигло је на ноге не само осведочене опозиционаре већ и дио гласача владајуће коалиције. Подигао се народ и ту никада ништа неће бити исто.

-Знам да је направљена  стратешка грешка али послије  битке сваки генерал је паметан-скрушено, реаговао је црногорски владар, Мило Ђукановић, након сазнања  да је полицијски напад проузроковао  лавину незадовољства код народа  и да се ствари измичу политичкој  контроли.

Онда су наступили медијски манупулатори, овијани лажови, режимске медијске и владине и медијске сецикесе, љигавци и морална фукара и по већ опробаном поступку почели да „бране“ режим. То је још, додатно подгријало већ ужарену атмосферу  али показало и још једну нову вриједност-ослобађање од страха.

У одбрани лика и дијела Мила Ђукановића се упустио Душко Марковић некадашњи шеф  националне безбиједоносне агенције и садашњи подпредсједник Владе али са мало успјеха. Овај човјек у свом наручју носи много „репова“ који су га добрано и трајно искомпромитовали. Уосталом није згорега се подсјетити његових афера са нарко дилером Кељмендијем, па све до начина како је добио надимак: Радијатор. Пошто је из стана у Мојковцу поскидао радијаторе и „преселио“ их у Подгорицу у такође свој стан који је добио ступањем на нову, политичку, дужност!

Док је Марковић „грмио“ са црногорске државне телевизије дотле је специјални савјетник предсједника Владе , такође мојковачки кадар Веселин Вељовић, официрски припремао специјалне полицијске снаге како да се обрачунају са демонстрантима. Немилосрдно, онако како једино он и зна.

Један од убједљиво највећих црногорских полтрона, новинар „за једнократну употребу“ Дарко Шуковић, свакодневно је превазилазио себе бранеће тату Мила. Или се бојећи дадолазећег времена.

Па онда неки јефтино купљени аналитичар извјесни Трифуновић од чијих интелектуалних опсервација је подспијешиван нагон за повраћањем и рађала  невјероватан анимозитет према тупоглавом рептилу.

Од телевизија више од националне у одбрану лика и дијела Дон Мила Ђукановића, јуришнула је Митровићева ПИНК у стилу одбране свог великог брата. За неке новце или по вољи Станка Суботића.

Онда извјесни полтрон на квадрат Станишић, посланик ДПС-а који вречи „ о угрожености“ Црне Горе, па оведочени безличник,  Филип Вујановић, који незаслужено покрива радно мјесто-предсједника државе. Каква држава такав и предсједник. Из повјерљивих извора брађа Ђукановић га ословљавају са „Тетка“.

Сви у истом узалудном послу-очувања положаја Мила Ђукановића.

А онда тако бљутава замјена теза: Мило Ђукановић саопштава да су нас „већ напали Руси и сам Путин због „часног“ црногорског пута у НАТО“…

Читава Црна Гора већ урла: „Мило Лопове!“ А Мило из истих стопа саопштава: „ово је напад на Црну Гору, на њене тековине самосталности и државности….“

Како те двије ствари имају везе, питање је за ретардиране.

Замјена теза је код широких народних маса одмах јасно и прочитана. И она је још додатно појачала велике тензије.

Анализом ових реаговања намеће се још једном логичан закључак: црногорски референдум о независности је жалосно покраден (сведочи чак и Дорис Пак, бивша висока функционерка ЕУ, „да за Милову опцију у Црној Гори увијек „гласа“ и 80.000 мртваца.“ Зато црногорске усташе и не крију да ако „Црна Гора не уђе у НАТО у децембру 2015. године губи своју самосталност…“ Али црногорски режим, у паници, не открива само једну слабу тачку, што га додатно чини слабијим.

Мило Ђукановић је понајсигурније у патолошкој умишљености створио потпуну погрешну слику о себи самоме. Ослањајући се на салијетање мноштва полтрона и њихово емотивно подаништво, није могао ништа више да створи код човјека који је , у појединим тренуцима, умислио да је Бог.

Односно човјек који има право на социјани живот или смрт, широких народних маса.

Анаризајући тренутну политичку ситуацију у Црној Гори и његов брзи пад са власти Ђукановић умотава у руску обланду изговарајући реченицу која је апсолутни шампион у мијењању теза. Наиме, Ђукановић каже „како је кризу у Црној Гори изазвао руски фактор“. И свјесно обмањује јавност. Уосталом онај ко краде и отима може, слободно, и да лаже!

Из авиона се види да све конце кризе у Црној Гори држе САД и Велика Британија преко своје агентуре . Лако је упоредити македонски односно кумановски сценарио са овим што се дешава овдје. Невјероватно је и то да Ђукановић и његове безбиједоносне службе не прислушкују телефонске разговоре челника Демократског фронта јер би се одмах успоставила управо ова веза. Веза са кумановским сценаријом је фрапантна а налогодавци су исти.

Али „мудри“ и престрављени Ђукановић лаже да иза протеста у Црној Гори стоје Руси јер они са тим немају никакве везе. То не говори случајно. Покушава да „осигура“ НАТО пут Црне Горе и то на пуну силу и гурање преко везе утичући на јавност у западним земљама. Али истовремено заборавља да западне службе имају камион компромитаријућег материјала о Ђукановићевим непочинствима, лоповлуку, шверцу, нарученим убиствима, везама са мафијом…И да је дошао тренутак да САД или Велика Британија, па и Њемачка „отресу“ Ђукановића са власти у Црној Гори-као зрелу крушку.

Одмах је у Вашингтон позван будући и пројектовани владар Ранко Кривокапић који је уједно разговарао са најзначајнијим људима САД. Све само јастребови спољне политике САД док је покисли и збуњени Кривокапић дјеловао као изгубљена сврака.

Убједљиво највећи број протестаната , на старту, били су Срби или како их поједини Вучићеви аналитичари крсте „корисни идиоти“. Међутим код све масовнијих протеста ствар се унеколико мијења. Све више националних Црногораца улази у битку са свргавање мафијашке власти.

Мандић и Медојевић немају великог уплива у народу. Иза једног и другог регистроване су многе преваре, лажи,  па и за друге чинитеље Демократског фронта се не могу чути превише лијепе ријечи. И њих је сама политичка сирова нужда натјерала да крену у оштар сукоб са влашћу, како би створили слику код народа да су они једини на супротној и правој страни. И тако још једном прешли изборни цензус.

Међутим, из дана у дан су добијали и налоге и савјете, преко Македоније, а од Американаца и Британаца, да уђу у клинч са Ђукановићем.

Након употребе полиције и силе код мицања шатора, десило се нешто што је, свакако, смртоносно за саму власт. Појавио се инат код обичних, али гладних и преварених грађана, који немају права на људско лијечење, на љекове, на правду, на боље пензије и плате, на једнаке шансе за запошљење…на нормалне банчине камате,…

Инат који ће да истраје, без обзира, на сурово поступање полиције. А хронологија догађаја у политици Црне Горе биће обогаћена убрзаним падањем Ђукановићевог режима.

И сама окрутност полиције према голоруким грађанима убрзава пад овог режима који је пао али му то нијесу ваљано јавили.  Окрутне акције је у својој злочиначког глави смишљао Веселин Вељовић, садашњи Премијеров специјални савјетник за безбиједност.

Да се зна, на дан протеста испред црногорског парламента подижена је борбена готовост црногорских оружаних снага који данас броје 350 лица која су прошла мултивјерске, мултинационалне, филтере ДПС-а. Црногорска војска има четири нова џипа који су добијени као донација Норвешке, немају тенкове, борна кола, борбене авионе, крстарице, торпедњаче, артиљерију,  многи тврде да немају довољно муниције па чак ни хљеба…

Политичка полиција ДПС-а, АНБ наоружала је неколико цивила спремних да пуцају у масу зарад одбране „Црне Горе“ и подијелила им по 300 метака. Специјалне полицијске јединице то нијесу знале па су неколико наоружаних и на злочин спремних ДПС-оваца добили грдне батине. Али то ни у опозиционим ни у режимским медијима нико није објавио. Режим да сакрије своје злочиначке намјере док ови опозициони да не би препадали потенцијалне демостранте.

Ако неко мисли да су, сјутра, овај режим срушиле снаге под комадом Мандића и Медојевића, да је организација митинга била иоле да ваља, да су и Мандић и Медојевић били у било каквим контактима са Русима око митинга-грдно се вара.

Ово је само начин да се Ђукановић пусти низ мутну Морачу.

А пуштен је.
Готово.

THE END!

Аутор: Вукашин Скочајић
Извор: Србисање  Times

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s