СРПСКЕ ПСОВКЕ: Старе против нових, па да видимо које су грђе!

Пред вама су неке заборављене и неке нове, надрк*не српске псовке, од којих ће вам се благо ознојити прдара!

 • Као и све остало и псовке су данас другачије него пре. Реално, половина нас у редакцији фаворизује старе, али има и оних који тврде да су ове нове, генетски модификоване псовке, најстрашније на свету!

Тако ћете данас неког отерати у… знате већ где (да не кажем **рац), док би сте му пре 100 година рекли: “иди у кривак!”

Срби су познати по сочним псовкама, некима служе и као узречица у свакодневном говору. Некада су псовке звучале другачије и у поређењу са данашњим много “креативније”.

Сунце ти калајсано ВС Серем ти се под пазух

Сунце ти калајсано ћете рећи некоме ко вас је изнервирао или коме желите мало да припретите, али ако не желите да га увредите и нисте превише љути. Иначе, калај је метал којим се некада премазивало посуђе како би се заштитило, а уједно и сјајило. Тако да је калајсано сунце, заправо сјајно сунце.

Серем ти се под пазух се данс користи када желимо да изразимо наклоност према старим пријатељима са којим смо одрасли и са којима смо заједно овце копали. Иначе овом изјавом можете да почастите и своје колеге и сараднике, није резервисамо само за пријатеље, већ за све људе великог срца!

Иди у купус/ Иди у першун ВС Сисај Софтан Кобас

Да ли вас је некад неко отерао у купус? У першун можда и јесте, мада је много већа вероватноћа да вам је данас неко у градском превозу кратко и јасно рекао да идете у…знате већ где, да не кажем пенис.

Када некоме кажете да сиса софтан кобас, то је благо увредљива изјава, којом не само да ћете најести кобајом саговорника, већ ћете му притом и пожелети да тај кобас буде и лабав, па да му се скроз покаките на угођај сисања.

‘Леб ти **бем / **бем ти и семе и племе ВС `Бем ли ти крвоток!

Ово су већ озбиљније псовке, у којима је вулгарност изражена, а онај који ово изговара је вероватно веома бесан и љут. Спомињање хлеба, као хране, у оваквом контексту је јако погрдно, па је ово била прилично честа псовка која и данаа може да се чује код старијих људи.

С друге стране, семе и племе се псује када некоме желите да ставите до знања да вас је баш опасно наљутио, јер му на овај начин псујете све претке.

Бем ли ти крвоток, ипак, сажима све квалитете горе наведених и погађа лично рецепијента. Како крвоток подразумева и крв, овим се изјављује или најављује жеља за плођењем порекла и личног васкуларног система.

Сто му громова ВС Нашорам ти се под обрве

Ово можете да чујете само од свог деке, или код неког јунака у цртаном филму, јер се на овај начин цензуришу горе псовке.

Такође, нашорам ти се под обрве је најблажа варијанта оне чувене, која се у овој формулацији прећуткује а заправо гласи Пи*ам ти се мало испод носа, тик уз горњу усну. Тако да и ово можете рећи пријатељима.

Говедо онобрдско ВС Сисо распала, врано једна издркана

За некога ко вам није много симпатичан можете да кажете да је право говедо, и то говедо са оног брда.

Зато је “онобрдско говедо” увреда слична данашњој “коњу”, “магарче” или било ком другом поређењу са животињом, само што је много забавније.

Са друге стране сисо распала, врано једна издркана се упућује људима из других крајева града или насеља, који су се грешком или несрећним случајем нашли у вашем блоку, носећи дрес погрешног фудбалског клуба!

И на крају, као посластицу, послужићемо колекцију најфантастичнијих псовки за које смо чули. Наравно, ако знате још неке, пошаљите нам у коментарима, како бисмо сачували ову мудрост од заборава, за наша будућа покољења!

 1. Нахасаш ми се тарзанчића
 2. Лизнеш ме под мишку
 3. Римту ти туки ђуме бао као
 4. Сису ти шкрбаву
 5. Ћелава ти кева
 6. Смрди ти из уста ко коњу из дупета
 7. Пи*ка ти се огадила ку*ац ти се осладио
 8. Пу ћале ти је*о кеву
 9. Је*ем ли ти сира и ракију
 10. Серем ти се под ситно жито
 11. Посрчеш ми ђаницу на сламчицу
 12. Напрскам ти се преко пудера
 13. Једи го*на сит па пиј воде.
 14. Кати звекнем шамар ни говна ти неће буду слатка!
 15. Срам те било.

Никако немој користити овај речник пред камерама или уређајима који снимају, лептејебо неће те опрати ни Сава ни Дунав.

Извор: Телеграф / Бесно пиле

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s