(?) И пендрек и истина имају две стране, или немају …

Доста више са експлоатацијом приче о пребијању Вучићевог брата, аман! Доста више са сеирењем умоболника над невољом тог младића, доста и са званичним спиновањем да је реч о, малтене, директном нападу на самог премијера и државном удару, јер, наравно- није!

  • Јесу ли жандари претерали у пендречењу- сасвим сигурно јесу, нико то не спори, нити може и сме, али где је у читавој причи друга страна медаље: због чега су тако крволочно кидисали, као чопор вукова гладан батињања?!

Само зато што је реч о премијеровом брату?! Тешко, готово немогуће! Па, опозиција се не усуђује да каже шта конкретно против Александра Вучића, а камоли државни службеници (што полицајци јесу) да учине нешто, поручујући му преко леђа брата да Србија не скандира баш толико здушно његово име као молитву!
Дакле, ако је с полицијске стране било бруталности, а јесте, да ли је с друге било бахатости, или народски речено- курчења, да простите?!

Колико год познавао менталитет нашег пандура некако ми не пролази прича да су из силне доконости одлучили да сиротим људима „преброје“ кости!

Не зато што су финији него што су били (а и међу толико проказим жандармима има феноменалних људи, знам), већ зато што једноставно не смеју, страхујући, што за службу, што знајући да су као јединица увелико под лупом.
Опет, понављам, да ли ико здраворазуман може да поверује у причу да су толико крволочни били баш због тога што су знали о коме је реч, у држави где се на помен презимена Вучић силази са жене и стаје мирно?..

Хоћу да кажем: ако смо добрано упућени у последицу, упутите нас једнако темељно и у узрок, мора га бити!
Ако је једини грех човека то што се презива Вучић и брат је премијера- жандаре наглавце обесити насред Теразија! Ако је то једини грех, понављам, и узрок због којег су се онако дивљачки иживљавали на њему (и ако није претерали су, па све да их је редом шамарао и претио утицајним братом)?!
А, шта ћемо ако није?! Ништа, очигледно, јер ништа више од овога нећемо сазнати, то потписујем!
Истина је у овом случају разрезана и у то нико не сме да сумња, или доведе у питање!

Жандари ће одговарати за учињено. Ресорни министар наравно неће, као да је жандармерија под командом лудог Милојка, а не његовом, али кад је овде па неко од министара одговарао за нешто?..
Шта ћемо са правдом за браћу која немају „леђа“ осим за пендрек; за Јустицију која се подводи богатој клијентели као анимир дама, док они без утицајне фамилије правду узимају у своје руке?!
Шта ћемо са чињеницом да је још једно дете, још један анђео, силован па брутално убијен, а полиција натрапала на убицу сасвим случајно, представљајући и то као свој велики успех, колико и „кантримен“ који је сменила следећа афера, Космајца којег више нико и не помиње; вестима из хронике да су се деведесете увелико вратиле на наше улице; дилерима из чувене акције „Гром“ који су листом пуштени на слободу; чињеницом да се од фабрикованих афера и мајсторских спинова желудац више не заптива?!
Понављам, доста више са шупљим причама, јер нису баш свима и главе шупље!

Казна за жандаре- апсолутно! Млатили су по човеку као да тресу тепих, али истине ради дајте онда да чујемо шта је у њима пробудило тај зверски нагон?!
Не треба им много, знам, али им ипак нешто треба, а сасвим сам сигуран да то није само презиме Вучић!
Не у држави где се изговара покорно, скоро па као у Северној Кореји!

И страда ако се пренагласи, неправилно акцентује, критички интонира или узима у уста без потребе, као у десет Божијих заповести: „Не узимај узалуд име Бога свога, јер Бог не опрашта ономе који узалуд изговара његово име“!
Боже, опрости, истраживања јавног мњења кажу да ниси ти тај који има већинску подршку у Србији, осим ако ниси од Вучића којим случајем?..

Аутор: Михаило Меденица / Пресс

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s