Влада обећава да ће следеће године просечна плата бити већа од минималне …

Београд – Просечна плата у Србији би већ следеће године могла порасти изнад минималне, обећавају у влади и позивају грађане да заједно са државом раде на остварењу овог циља.

  • Фискална консолидација, реформа јавног сектора и најављене инвестиције су неопхоидан услов да би се дошло до овог резултата.

– Влада се одважно ухватила у коштац са проблемима који оптерећују наше друштво и спремна је да спроведе реформе до краја – каже Зорана Михајловић, потпредседница владе – Већ следеће године грађани ће видети прве резултате нашег рада и осетити побољшање стандарда. Незахвално је давати процене о величини раста, али у име владе могу да обећам да ће просечна зарада сигурно бити већа од минималне. Свим критичарима желим да поручим да сачекају годину дана, а онда узму дигитроне у руке и сами се увере да ли су моје прогнозе тачне – поручује Михајловић.

Потпредседница владе каже да је спремна да сноси све политичке последице овог обећања и да ће поднети оставку уколико се оно не оствари.

– Побољшање неће осетити само запослени већ сви слојеви друштва. Зашто се зауставити само на платама? Просечна пензија надмашиће минималну, порашће и просечна куповна моћ становништва. Не смемо заборавити да све просечне зараде личе једна на другу, а свака минимална зарада је минимална на свој начин. Ускоро ће Србија бити земља у којој ће сви они који имају просечну плату моћи себи да приуште бар минималну потрошачку корпу – поносно истиче Зорана Михајловић.

Бојан Савић / Њуз

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s