Српски супер херој иде сам против свих – Александар Вучић …

Супер хероји су усамљени

Представљамо лик и дело Александра Вучића, који осим што је премијер уједно је и српски супер херој који иде сам против свих. Ко је све против премијера Србије и зашто

  • Гордост претходи паду.

Најсјајнији анђео на небу, због лепоте назван Даница или Лучоноша (Луцифер), јер беше сав од светлости, паде на Земљу и под земљу јер се успротивио Богу услед гордости. Пун снаге и надахнућа и услед велике гордости и умишљања да је моћан, пожелео је Лучоноша да он буде бог уместо вечитог Бога. Зато га је Бог потамнео, одузео му светлост, оборио на Земљу и истерао са Неба, бацивши њега и све његове следбенике, друге пале андјеле, на Земљу да владају у подземном царству и буду искушење људима. Од тада Лучоноша не сија, више није светао андјео, већ мрачна сила коју сада називамо Сатана – противник човека.

Српски супер херој иде сам против свих – Александар Вучић лик и дело супермен
Српски супер херој иде сам против свих – Александар Вучић
Какве везе ова библијска прича има са ликом и делом Александра Вучића, запитаћете се сада, да можда не повезујем дјавола и премијера? Не, није то циљ а ни замисао, чак ни цинична. Једино што хоћу да истакнем је гордост, пра грех који је људе поделио на два света, на танан и суптилан грех гордости који многе величине на крају баца у блато. А дјаво се стварно труди да људе учини гордима, јер је то страст душе која се најтеже искорењује.

Александар Вучић је постао горд. Измедју осталог. Допада му се естрадни начин живота и улога супер хероја у којег су уперени сви рефлектори и сва пажња јавности. Још бих пар неких детаља могао да додам првој констатацији али оне ће стићи у наставку текста, јер желим да објасним да садашњи српски супер херој домаће политике иде сам против свих, не схватајући да ће његов пад бити болан. Надам се не и коначно трагичан, мада је српска историја пуна фаталних падова српских владара. А треба бити опрезан, ми живимо у друштву где се ствари решавају преко колена.

Још док је био део Шешељевих радикала, Александар Вучић је показивао активизам и борбеност, својствену навијачима, енергичној групи звездаша из његовог новобеоградског блока у којем је одрастао. Тај навијачки манир је понео у свет политике и то га ни дан данас није напустило. Иако је Вучић доласком на власт променио понашање, почео блазирано да се понаша, покушао да се уфини и прилагоди стандардима пр-а али не и свог истинског бића, тако да навијачка гордост још више исијава из њега док мисли да влада овом земљом. Како се понаша са медијима, институцијама, приватним животом, све говори у прилог ономе да се осилио, што каже народ.

Александар Вучић је на врхунцу своје славе и личне мисије. Верује и ради као супер херој Србије. Замишља се као Супермен, супер јунак из стрипа који спашава свет, то јест Србе од самих себе и летећи их води тамо где му нико то и не тражи. Пун је себе и сопствене идеје да ће Србију из опанака да преведе у европске чизме, несвестан да су нама европљани наменили само ратничке и лакејске чизме а не салонске. На врхунцу моћи, гура Србе и себе у погрешном смеру, надајући се да ће уписати своје име у историју, не знајући да је сам против свих и да колико већ сутра може бити на депонији историје. А ево и зашто то тврдимо.

Александар Вучић се свима замерио и нема никога иза себе. Он је сам, усамљени јахач политичке естраде Србије, баш као што је то и Талични Том у стрипу.

Али наш премијер не мисли тако, мисли да је окружен народом, утицајном групом иза себе која га је довела на власт и својом монолитном партијом напредњака. Иако је убедјен да има велику и утицајну партију, следбенике и навијаче, сараднике и активисте, сви су они само климоглавци, који њему сада климају главом горе доле: „Да премијеру, да премијеру, да премијеру, да апсолутно сте у праву“..

Сутра ће тај климоглавац, пошто му је глава климава, климати лево и десно и говорити: „Не знам ја, који Вучић, ма немам ја ништа са њим, не знам, ко је тај уопште“ … Тако функционишу климоглавци, зато ништа стручно, самосвојно и аутентично не успева у његовом окружењу и у његовој власти, која је скуп борбених медиокритета који само испуњавају партијске задатке и раде за себе. Зато је у праву Александар Вучић да се свест Срба мора променити, да сви треба и морају да климају главом и раде како његова визија велике и мудре власти каже.

Америка и Европска унија која је инструментализовала лик и дело Александра Вучића и која га користи као полугу да спроведе своје циљеве, што се пежоративно зове „корисни идиот“, када те тапшу по рамену и хвале а у души презиру, јер ниси дорастао да схватиш у каквој си игри, они ће га „пустити низ воду“ чим процене да му је рок употребе прошао, да је постао мекан, раслабљен, да можда мења дирекцију или да губи утицај. „Ништа лично Алек“, рећи ће Американци и Европљани, „и сам знаш да је све у ствари питање пара и реал политике“.

Европљани не цене Алекандра Вучића, одлично га познају, знају његов минули рад и шта може и не може, какав је политички и људски капацитет, али у реду, трпеће га, тапшати и гурати док не одраде оно што им је зацртана агенда: Косово, регионализација, пацифизација, дехристинизација, деморализација и денационализација Срба. За њих је Александар Вучић супер херој као Загор Те Неј – Дух који хода. Сад си ту а сутра ко зна где.

Али Александар Вучић за себе мисли да је супер херој као Блек Стена или макар Командант Марк, па се ухватио у коштац са мундирима, и црвеним и плавим мундирима, то јест са полицијом. А где је полиција ту је и државна безбедност. Њима се замерио, пар пута су га чак и јавно упозорили преко сина и медија, али пун себе Алек тера по своме, мисли да је јачи и од полиције, и од жандармерије и од службе државне безбедности. За разлику од бившег министра полиције Дачића који је знао у шта не сме и не треба да се меша, српски супер херој се умеће и тамо где је забрањена зона.

У истом пакету акција иде и то што се Александар Вучић замерио криминалцима, тајкунима, радницима, лекарима, просветарима, војсци, ратним ветеранима, четницима који ратују у Украјини, српским екстремним националистима, али и српским екстремним атеистима и црвеним јакобинским опозиционарима из круга двојке, Весна Пешић и ЛДП екипа. Они су најмање опасни од свих осталих, али макар да их поменемо, да се зна да Алек иде сам против свих. А да, замерио се и навијачима Партизана, мада не и навијачима Звезде чији је изданак.

Српски супер херој Алек није ту стао, на његовој листи су и људи из његове странке, пре свега Томислав Николић и екипа око њега, јер све што расте хтело би да расте, а Александар Вучић верује као везир Изногуд, лик из стрипа, да може да буде већи калиф уместо калифа, односно бољи председник свих Срба од постојећег. Признајемо, неће му то ни бити тешко, ако дотраје до тог руског модела одржања и размене власти два кључна човека „ти мене сердаре а ја тебе војводо“.

И ту треба поменути да се Александар Вучић озбиљно и опасно замерио Русима. Да је којим случајем увео санкције Русији због Украјине, хм, слутим да би убрзао свој одлазак са власти. Овако га само захваљући СПС-у који је у коалицији са СНС тихи Руси трпе и толеришу, мада руска спољна и субверзивна политика према домаћим и локалним политичарима није тако евидентна и екстремна као европска, јер када европљани одлуче да је неко добар или пак лош, не бирају средства да убеде јавност у то, без обзира колико лицемерно и лажљиво то било. Руси то раде посредним путем, кроз сплетке и издаје најближих сарадника лидера.

Кад кажемо сам против свих, треба разумети да је наш српски супер херој Александар Вучић у немилости и код народа. Анкете јавног мнења су увек наштимоване, увек фаворизују центре интересне моћи и увек показују мали узорак. Оно што Србија стварно мисли о Александру Вучићу није оно што пише у медијима. Сетите се само како је Србија лако одбацила и заборавила Слободана Милошевића, који је имао још и много већу стварну подршку народа него Вучић. Па је Милошевић заборављен као да га никада није ни било а нико се није ни бунио што га ухапсише нелегитимно и исто тако одведоше у Хаг да умре у затвору. Српски народ и српски супер херој, то нису чиста посла, никад нису ни била. То ти је све као на свадби, сви певају, сви се грле и љубе и тапшу по раменима, а већ сутрадан се за ситницу издају, туку и вредјају.

На крају, мада би требало можда и на почетку писања рећи да ни Црква није наклоњена српском супер хероју Александру Вучићу. А што би и била, када он није истински православни хришћанин, када не промовише хришћанске вредности у друштву, већ се ухватио увозних секташких учења којима су га обрадили глобалисти. Почео је да верује у америчке лицемерне фразе о предрасудама које владају конзервативним и моралним друштвима, да је све релативно и у интересу капитала, слободе безумље и разузданости неморала. Зато Александар Вучић, српски супер херој, нема благослов за то што ради, нити му га Црква може дати за недела која гура у наше друштво. Црква је увек у молитвама молила благослов за владара да мудро и хришћански води земљу и народ, да га ликом и делом просвећује, али у овом случају се то не дешава. Сасвим је очигледно зашто Александар Вучић није благословен од цркве, мада му је Господ Бог пружио благослов и могућност да се као лидер Срба докаже. Али грех по грех и благослов оде од Александра Вучића.

Он је остао сам против свих. Он то не види. Гордост заслепљује.

Аутор: Ш.В. / Башта Балкана

Библија – Јевандјеље по Матеји, глава 13.

И онај дан изишавши Исус из куће сеђаше крај мора.

2 И сабраше се око Њега људи многи, тако да мора ући у лађу и сести; а народ сав стајаше по брегу.

3 И Он им казива много у причама говорећи: Гле, изиђе сејач да сеје.

4 И кад сејаше, једна зрна падоше крај пута, и дођоше птице и позобаше их;

5 А друга падоше на каменита места, где не беше много земље, и одмах изникоше; јер не беше у дубину земље.

6 И кад обасја сунце, повенуше, и будући да немаху жила, посахнуше.

7 А друга падоше у трње, и нарасте трње, и подави их.

8 А друга падоше на земљу добру, и доношаху род, једно по сто, а једно по шездесет, а једно по тридесет.

9 Ко има уши да чује нека чује.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s