Неки студенти Харварда сматрају САД већом претњом миру у свету од Исламске државе …

СТУДЕНТЕ АНКЕТИРАЛО ЊИХОВО ЕЛЕКТРОНСКО ГЛАСИЛО CAMPUS REFORM

Студенти америчког Харвардског универзитета имају сопствено интернет гласило Campus Reform, а то гласило је објавило да су Сједињене Америчке Државе „озбиљнија претња миру у свету“ него Исламска држава!

  •         Campus Reform је дошао до оваквог закључка на основу анкете међу студентима којима је његов репортер нудио два могућа одговора: 1) највећа опасност за светски мир је Исламска држава и 2) највећа опасност за светски мир су САД.

Електронско гласило студената Харварда посебно је цитирало три мишљења:

„Већа опасност су заиста САД, у многим аспектима. Зато што САД доносе одлуке које утичу на светски мир много више од онога што чини Исламска држава“ – рекла је једна студенткиња, нагласивши да Америка улаже поражавајуће велика средства у изворе потенцијалних претњи светском миру.

Један њен колега је, опет, рекао: „Као западна цивилизација, сносимо кривицу за многе од проблема са којима се данас сами суочавамо. Американци немају потпуну и тачну представу о Исламској држави“.

„Амерички империјализам и наша заинтересованост за налазишта нафте на Блиском Истоку провоцирају нестабилност у том региону и доприносе да групације попут Исламске државе преузму власт. Сједињене Државе су у неком смислу узрок појаве Исламске државе – оценила је студенткиња чије име Campus Reform не открива.

Факти

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s