(ВИДЕО) Украјинци из беса туку доњецки аеродром артиљеријом и ракетним бацачима …

Доњецки аеродром поново потресају моћне детонације. Поново се после експлозија уздижу облаци дима.  Све личи на претходне дане и недеље, али није нимало исто. Чак ни слично.

  • Улоге су се потпуно промениле. Сад снаге кијевске хунте  туку аеродром који су њене елитне јединице и пољски плаћеници претходних дана у жестоким борбама изгубиле. Туку из освете. Туку из беса.

Туку тешком и далекометном артиљеријом. Туку са три тачке: из околоне града Авдејевка и са својих утврђених позиција поред насеља Пески и Первомајскоје.

Што је најважније, туку без амбиције да поново овладају аеродромом. А упркос томе тврде повремено да га контролишу.

На то је одговорио (ако знате руски: погледајте видео) Гиви, један од команданата заслужних за заузимање аеродрома:

„Само артиљеријом туку. Најчешће са ДТ-30 која бије и на 15 километара. Туку од јутро од 5:00. Украјинцима одузми артиљерију – били би ништа. А туку и вишецевним ракетним бацачима. По двапут су нас данас гађали бацачима „Град” и „Ураган”. Повремено убаце понеку диверзантску групу. Крију се испод земље. Отерамо их, неке ликвидирамо, али се опет појављују. То је све што могу. А још, чујем, нуде да нам дају аеродром, а ми њима – у замену – шест својих градова.

Зашто бисмо ми њима давали градове? Зашто, кад је аеродром ионако потпуно под нашом контролом?!

Да би своје обмањивали, показују старе снимке са аеродрома, са својом заставом на контролном торњу. А сада су на њему две заставе: Доњецке Народне Републике и Новоросије.

Туку артиљеријом, а када она престане – обично почну да „раде” ракетни бацачи…”
Док је Гиви последње речи изговарао, место на којем је давао изјаву (мирно пушећи) нашло се у зони удара ракетног бацача „Град”. Његови борци су пожурили да се склоне у оближњој у борбама оштећеној здради, а он се држао кад се ништа не догађа…

Кроз који секунд је наставио:

„Читао сам у интернету како Украјинци држе аеродром и како су и у новом терминалу. На снимцима је тај терминал са целим стактима на прозорима, а погледајте како тај терминал изгледа (камера „хвата” тај терминал сав у рушевинама, без иједног читавог прозора…).

Прошле ноћи су из насеља Пески дошли тенковима да евакуишу своје рањене. Слушали смо како плачу и заветују се да ће се вратити. Неће се вратити. Још ћемо видети ко ће од њих уопште остати жив!”.

Иначе, према најновијим подацима, у борбама за аеродром су јуришне групе армије ДНР уништиле и 1-ви специјални батаљон националне гарде Украјине, састављен од пробраних „бораца самоодбране Мајдана”. Та јединица је 24. августа учествовала у војној паради коју је хунта приредила у Кијеву. Њени припадници су били наоружани израелским јуришним пушкама TAR-21 (Tavor Assault Rifle-21).

Факти

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s