Украјински православни расколници благословили курсеве за снајперисте …

ОБУКУ ЋЕ ПРОЛАЗИТИ И ЂАЦИ – ПОЧЕВ ОД ПРВИХ РАЗРЕДА СРЕДЊИХ ШКОЛА

  • Председник „Братства православних хришћана» Андреј Тујаков: „Отварањем школе не кршимо хришћанске заповести. Православни човек не сме бити кукавица. Он мора бити у стању да брани и себе, и своју породицу, и своју домовину”

Два удружења из Дњепропетровске области која тесно сарађују са „епископијом” тамошњих православних расколника – Украјинска асоцијација власника оружја и Братство православних хришћана – иступила су са иницијативом да се у том великом граду Украјине отвори „Хришћнска школа за снајперисте и ватрену обуку патриота”.

Објављено је да ће обука бити поверена „специјалистима који су прошли фронт”. Обука ће по упрошћеној процедури бити омогућена свим који имају сопствено оружје, али и осталима који то пожеле, а доставе потребне документе.

Шеф дњепропетровске филијале Украјинске асоцијације власника оружја, Јуриј Чајченко, објавио је да су планови и већи и далекосежнији.

„Планирамо да отворимо курсеве и за ђаке. Моћи  ће да се уписују сви, почев од првих разреда средњих школа. Наши тренери ће децу прво учити руковању ваздушним пушкама и пиштољима” – прецизирао је Чајченко.

Вероватно схватајући да је тешко повезати православни морал и припрему снајпериста, председник „Братства православних хришћана» Андреј Тујаков  покушао је да објасни:

„Отварањем школе не кршимо хришћанске заповести. Православни човек не сме бити кукавица. Он мора бити у стању да брани и себе, и своју породицу, и своју домовину”.

Факти

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s