У гранатирању Доњецка 10 мртвих …

Фото: Одношење погинулих у гранатирању

Доњецк – – Најмање 10 људи погинуло је данас када је граната погодила школско игралиште и комби у оближњој улици у источном украјинском граду Доњецку, саопштиле су власти и дописник Ројтерса.

Како је саопштено, међу погинулима нема деце. Очевидац је рекао да је међу настрадалима наставник биологије и родитељ ученика школе.

Дописник Ројтерса видео је у школи тела три одрасле особе и још шест тела у спаљеном комбију у оближњој улици.

Регионална влада је саопштила да је укупно 10 особа погинуло у гранатирању града.

~~~~~~~~~~~~~

Лавров:Више од 400 тела у масовним гробницама ратни злочин

МОСКВА – Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је данас да је више од 400 тела пронађених у масовним гробницама у близини источног украјинског града Доњецка, ужасан доказ који указује да је почињен ратни злочин.

 

„Ово је очигледно ратни злочин. У масовним гробницама код Доњецка пронађено је већ више од 400 тела и ми се надамо да западне престонице неће заташкати ове ужасне чињенице”, рекао је Лавров, а пренеле су РИА Новости.

„Очекујем да чујем јасан, непристрасан и одговоран одговор од међународних организација. ОЕБС већ ради на лицу места. Ми ћемо учинити да се истина сазна и, наравно, проверити да ли је правда задовољена”, рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

Лавров је недавну тврдњу Кијева да ће спровести отворену и независну истрагу о наводном масакру, чим поврати контролу над тим подручјем, оценио као чисту хипокризију зато што су „ови злочини очигледно почињени када су украјинске снаге безбедности имале контролу над тим регионом”.

Танјуг

Постави коментар