Промоција нових српских возова касниће два сата …

Нови возови биће снадбевени најсавременијом опремом, а имаће и специјалне дигиталне часовнике

Београд– Нови електрични возови стигли су јуче у Србију, а њихова промоција, заказана за данас, касниће два сата, саопштено је у Железницама Србије.
Србија је купила двадесет један овакав воз и очекује се да ће они донети велике промене у железничком саобраћају.

– Возови су у петак стигли у Србију, а каснили су још у поласку – рекла нам је министарка саобраћаја Зорана Михајловић – Прво нам је јављено да ће возови каснити пола сата, затим сат, да би на крају кашњење износило пуна два сата. Без обзира на ово кашњење морамо ствари посматрати са позитивне стране.

  • Ово је велики дан за Железнице Србије, дан који представља почетак њихове модернизације. Нови возови биће снадбевени најсавременијом опремом, а имаће и специјалне дигиталне часовнике који ће кашњење мерити у милисекундама што ће путницима знатно олакшати чекање.

Признаћете да није исто када вам саопште да ће воз каснити сат и тридесет минута или сат и двадесет девет минута и четрдесет осам стотинки – каже министарка.

Министарка Михајловић додаје да ће нови возови знатно убрзати путовање железницом, чим поправимо стање на нашим пругама.

Такође, њихов долазак у Србију омогућиће и отварање нових радних места јер ће им бити потребни нови, модерни контролори који ће на савремен начин вршити проверу карата и кажњавање оних који се шверцују.

Бојан Савић /Њуз

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s