Стаза здравља-превенција од дијабетеса …

Бечеј – Бечејска „Стаза здравља“ одржана је осми пут у организацији Друштва за борбу против шећерне болести Бечеја. Поред традиционалне шетње Зеленом улицом и Кејом крај Тисе на Тргу испред Градске куће неколико стотина Бечејаца проверило је притисак и шећер у крви.

Годинама бечејско Друштво за борбу против шећерне болести, поред бројних активности, организује и акцију Стаза здравља којом, између осталог, афирмише шетање као изузетну превенцију против дијабетеса. Ове године покровитељ акције је Покрајински секретаријат за здравство и Влада Војводине.

„По неким подацима у Војводини има око 260 хиљада оболелих од шећерне болести. Стручњаци, међутим, верују да је још толико оних који и не знају да имају шећерну болест. Управо су овакве активности друштва права прилика да се преконтролише шећер“, каже председник бечејског Друштва за борбу против шећерне болести Радослав Ивановић.

За шездесетосмогодишњег Љубишу Страинића, некадашњег спортисту који је у младости умео брже од коња да оптрчи круг на хиподрому, ово је добра прилика да се увери у делотворност свог свакодневног боравка на Тиси.

„Пошто сам већ у годинама ово је прилика да преконтролиштем здравље. Не морам да устајем рано ујутру и да чекам у реду у Дому здравља. Ово је јако добро“, каже витални Љубиша Страинић.

Као и сваки пут најмлађи основношколци одмерили су брзину на стази дугој четрдесет метара. Најбржи су добили дипломе а сви учесници здраву јабуку која је, каже, Ивановић извор витамина неопходних и деци и старијима.

РТВ

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s