Саобраћајни полицајци упозорени да је од данас у оптицају нова новчаница од 10 евра …

Сваки припадник саобраћајне полиције је добио фотографију новчанице како не би помислио да је реч о фалсификату

Београд – Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова упозорила је све саобраћајце да обрате пажњу пошто је од данас у оптицају бити нова новчаница од 10 евра.

Током протекле две недеље сваки припадник саобраћајне полиције добио је фотографију и детаљан опис нове новчанице како не би дошао у ситуацију да је одбије због сумње да се ради о фалсификату, сазнаје Њуз.

  • Начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић напомиње да су саобраћајци детаљно упознати са изгледом нове новчанице и да грађани већ од данас слободно могу да је користе приликом покушаја да се нагоде са полицајцем због прекршаја који су начинили.

– На овај потез смо се одлучили како би омогућили да сарадња саобраћајне полиције и грађана настави да тече нормалним током, упркос промени изгледа новчанице. Урадили смо све што је у нашој моћи како грађане не би довели у ситуацију да им буде непријатно услед необавештености неког од припадника саобраћајне полиције – објаснио је начелник Ребић.

– Сви саобраћајци су обавештени да је и стара новчаница још увек у оптицају тако да грађани који не располажу новом новчаницом слободно могу да користе и стару или да комбинују стару и нову без стаха од евентуалних последица – истакао је он.

Ребић је додао да припадници саобраћајне полиције нису упознати са чињеницом да ће од данас у оптицају бити и нова новчаница од пет евра јер за тим нема потребе пошто, према његовим сазнањима, нико од њих до сада није имао посла ни са старом.

Соко Соколовић / Њуз

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s