Хомосексуализам и Енглези …

Пошто многи својатају познате личности по мјесту рођења, иако су фактички нешто сасвим друго, у том стилу ћу и ја почети своје писаније:

Познати научно популарни писац и еволуциони биолог Кенијац Ричард Докинс је у својој књизи „Заблуда о Богу“ изнио неке интересантне чињенице везане за хомосексуализам које ћу вам пренијети.

  • Свједоци смо притиска да се на све могуће начине одржи геј парада коју покушавају да нам прикажу као тест цивилизираности неке средине, па свакога ко се противи етикетирају као нецивилизованог, заосталог, примитивног и да не набрајам даље све гору од горих особина.

Геј (у оригиналу се пише „гаy“) је скраћеница за „Гот Аидс yет?“ у преводу „Још немаш сиду?“, мада та сама ријеч у преводу значи радостан, весео, чио и сл., што је срамотно да се овако позитивне особине везују за по продужење човјечије врсте тако негативну појаву.

Кенијац Докинс објашњава да је званична казна за хомосексуализам у талибанском Авганистану било закопавање хомосексуалца живог у земљу и обрушавање на њега довољно великог камена да га смлави. Такође спомиње да је хомосексуализам био кажњив у Енглеској до чак 1967. године.

Такође је интересантна прича везана за једног од очева рачунара – Тјуринга (како то гејевски звучи имати два оца – фон Нојмана и Тјурига.)

Тјуринг је осуђен у Енглеској за свој хомосексуализам који је тада третиран као ментална болест. Пресуда је била терапија ињекцијама хормона. На крају се Тјунинг или убио сам или су га убили убризгавањем цијанида у јабуку коју је појео. Од туда је рачунарски гигант Епл узео за свој лого нагрижену јабуку.

Тјуринг је иначе био познат и по томе што је дешифровао њемачки рачунар за шифровање Енигму и тако олакшао савезницима побјеђивање веома ратоборне Њемачке у другом свјетском рату.

Дакле, Енглези немају морално право да дијеле нама икакве лекције по питању третирања хомосексуалаца.

Душко Бошковић / Васељенска ТВ

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s