СПЦ: Парадирајте, али о свом трошку …

Београд – Српска православна црква и ове године је против и осуђује одржавање Параде поноса, коју види као „беспризорни“ скуп наметнут Србији и Београду, и поручује да њени учесници имају право да парадирају, али само о свом и трошку својих налогодаваца.

„Имате право да парадирате, али само о свом трошку и трошку својих налогодаваца, ма како се они звали, како за параду, тако и за обезбеђење, но не о трошку Србије – бомбардоване, разорене, морално и економски осакаћене, осиромашене, поплављене, на стуб срама приковане“, наводи се у саопштењу СПЦ, које је потписао патријарх Иринеј.

  • Да ли због „суштински апсурдног парадирања“ држава треба да у тренутној немаштини троши милионе за обезбеђење „шачице суграђана“ и њихових гостију за параду од неколико стотина метара у центру Београда, пита СПЦ.

„Ових дана се поново насилно намеће беспризорна геј парада Београду и Србији. Организатори оваквог парадирања и њихови ментори из Европе не желе да извуку поуку из онога што су проузроковале претходне параде“, истиче патријарх и упозорава на све опасности које парада може да изазове „на обе стране“.

Претходне параде су, како се додаје, изазвале отпор огромне већине грађана, немире и изазивање агресивности, буђење рушилаштва и деструктивности код неких слојева друштва, посебно млађих…

СПЦ је упитала организаторе и учеснике параде да ли се заштита њихових приватних права сме и може остваривати „понижавањем и гажењем моралних осећања огромне већине човечанства“.

„Ако је геј сексуално опредељење оправдано и треба га пропагирати, на основу чега то исто не важи и за педофилију, масовно раширеној у западном свету, инцест… По чему је њихово право мање право од такозваног права ваше сексуалне (дез)орјентисаности“, наводи СПЦ.

СПЦ учеснике скупа пита и „зар сте толико заслепљени својом похотом и егоизмом“ да вам не смета стављање целог државног апарата у своју службу и велике неосноване трошкове организације параде.

„Само ваше настојање да своје параде називате параде поноса, не сведочи ли несигурност ваше савести у исправност вашег опредељења и начина живљења“, наводи патријарх.

Такође, организаторе СПЦ пита да ли парадом покушавају да наметну свој стил живљења другима „нарочито неисквареној деци и неискусној омладини“ због чега су, како се наводи, с пуним правом забринути њихови родитељи и васпитачи.

Танјуг

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s