Пензионер јутрос опипао 10 одсто мање хлеба у маркету …

Ђурађ Јанковић (77) је јутрос опипао само девет векни хлеба

Београд – Пензионер Ђурађ Јанковић (77) јутрос је опипао 10 одсто мање векни у супермаркету, а све у склопу превентивних мера штедње након најаве премијера Србије о смањењу пензија и плата у јавном сектору.

  • Ђурађ Јанковић је један од великог броја пензионера којима још увек није јасно за колико ће им пензија бити смањена, али су већ почели да штеде на свему, па и на пипању хлеба.

– У просеку опипам 10 векни хлеба сваког јутра, али сам јутрос опипао само девет. Још нисам проучио за колико ће ми пензија бити мања, али почео сам да штедим на време.

Осим што сам количину свих купљених намирница смањио за 10 процената, данас ћу на Калемегдану голубовима дати за десет одсто мање старог хлеба и десет одсто краће ћу играти шах.

Такође, с обзиром да ће ми примања бити мања, током викенда ћу на боћању кугле бацати 10 одсто слабије како бих уштедео на енергији – рекао је Јанковић за Њуз.

Све више пензионера већ сада предузима редукцију свих активности, чак и оних виталних, како би успели да преживе до неких бољих времена, а они најекстремнији иду дотле да чак смањују и број дневних одлазака на пијацу и недељних код лекара.

Ненад Милосављевић / Њуз

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s