Нови саобраћајни прописи: Мито за саобраћајце обавезан за све у аутомобилу …

Путници на задњем седишту неће више бити пасивни учесници

Београд – Директор Агенције за безбедност саобраћаја Крсто Липовац изјавио је да од сутра давање мита саобраћајној полицији неће више бити обавеза искључиво возача, већ и свих његових сапутника. Он је најавио и да ће у наредних седам дана на путевима у Србији трајати акција појачане контроле давања мита.

  • Липовац је истакао да је реч о акцији којом ће се повећати свест свих учесника у саобраћају о значају давања мита полицајци.

– Један од главних циљева ове акције је пре свега унапређење свести људи који седе на задњем седишту аутомобила. До сада је давање мита била обавеза само возача, док су остали путници у возилу били пасивни учесници. Али сутра ће неко од њих седети за воланом и због тога је веома важно да на време стекне навику плаћања мита – објаснио је Липовац.

– Давање мита је један од шаблона нормалног понашања у саобраћају и важно је да га сви прихвате и усвоје на прави начин. Хтео бих само да нагласим да ово не значи повећање новчаног износа који је неопходно дати саобраћајном полицајцу, већ само да ће тај износ бити подељен на све путнике, сразмерно њиховом броју – рекао је директор агенције.
Липовац је нагласио да ће ова акција изједначити одговорност свих учесника у саобраћају.

– Путник на задњем седишту који не жели да да мито саобраћајцу, не угрожава закон ништа мање него возач који одбија то да уради – напоменуо је он.

Соко Соколовић – Бане Грковић / Њуз

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s