Занимљива историја бечејског ловства …

Бечеј – На изложби о 110 година организованог ловства у Бечеју приказано је преко 150 експоната који су најстаријег члана Удружења осамдесетогодишњег Ивана Родића подсетили да је лов много више од одстрела дивљачи.

„Драго ми је видети птицу, зеца и све оно што се нађе у пољу. Често пута су животиње толико мирне као да су питоме а ми не знамо због чега“, каже о хобију, којем је веран готово шест деценија, Иван Родић.

За посленике Градског музеја изложба фотографија, аката, ловачког прибора, трофеја, и другог материјала био је не мали изазов, јер је она истовремено и део историје Бечеја.

„Од самог почетка рада Ловачког удружења, с почетка двадесетог века, то је била привилегија неког елитнијег друштва, грађанског слоја, који је могао да се бави тим лепим, али ипак скупим спортом“, каже један од двоје аутора изложбе Немања Карапанџић.

Јасмина Силашки, чланица је четворочлане секције ловкиња која је уз оца, браћу и стричеве од своје четврте године у ловишту. Трофејима и победама на државним и балканским такмичењима одавно ужива поштовање колега у Удружењу.

„Кад се оде на страну, у неке друге градове где нема жена ловаца, почињу да се смешкају и да се шале на мој рачун. Међутим, када изађемо у терен онда је друга прича“, не без поноса на своје умеће, каже Јасмина Силашки.

Изложба ће бити постављена наредних месец дана а већ су најављене посете ученика бечејских основних школа за које ће ово бити и едукативно штиво.

РТВ

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s