Стрелков објавио да почиње борбу против покушаја обојених преврата у Русији …

ОЦЕНИО ДА СЕ „МАЈДАНИ“ И ХАОС ИЗ УКРАЈИНЕ У КОЈОЈ БУКТИ ГРАЂАНСКИ РАТ МОГУ ПРЕЛИТИ ПРЕКО ГРАНИЦЕ…

  • Открио да ради тога има намеру да обједини руске „леве и десне покрете“ и нагласио да ће своју намеру за који дан подробније изложити руској јавности

Донедавни министар одбране Доњецке Републике и „херој Славјанска“ – Игор Стрелков – објавио је да ће се наредних месеци посевтити „парирању покушајима да се у Русији изведе обојени државни преврат“.

Открио је ово у интервјуу електронском листу „Украјина.РУ“, нагласивши:

„Сматрам да се мајдани и хаос из Украјине у којој букти грађански рат могу преко границе прелити и у Русију“.

Истом листу је открио да ради тога има намеру да обједини руске „леве и десне покрете“. Додао је да ће своју намеру за који дан подробније изложити руској јавности.

Стрелков је, иначе, претходно изјавио да оно што се догађа у Новоросији – „из целог низа разлога“ – не може и не жели да коментарише, али је истакао да, благо речено, није одушевљен.

Додао је: „Не скидам са себе одговорност за ситуацију у Доњецку. Добро сам обавештен о свему што се тамо догађа. Међутим, сада никако не могу на то да утичем. Засад“.

Још је подвукао: „Наставићу неизоставно да се борим за Отаџину, у том или неком другом оквиру. Нека они који ме не воле (у Русији, Новоросији и Руини) поводом тога немају никаквих илузија. Док сам жив – неће мирно спавати. Осим овога, некима у Доњецку шаљем – како се сада говори – „месиџ“: „Гадан сам и имам добро памћење“. Ово се нарочито тиче једног постаријег који воли добре цигаре и виски, а преко 20 година се успешно продавао за официра и патриоту. Он ће схватити“.

Стрелков је најавио да ће му до краја месеца из штампе изаћи друга књига бајки коју је завршио пре него што је кренуо на Крим…

Факти

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s