Гусар са Дунава …

(Икустрација: Гугл/ФШ @timerobber)

Напредно кадровање: кад доктору медицина не иде од руке – Вучић га постави за директора Луке Нови Сад

Криминална биографија Александра Бате Милованчева, ванредног професора Медицинског факултета у Новом Саду, директора Луке Нови Сад и члана Главног одбора Српске напредне странке, речито говори на какве кадрове је лични режим Александра Вучића рачунао приликом освајања власти. Са таквом „репутацијом“ и подршком „са највишег места“, Милованчев данас хара Војводином.

Арпад Нађ

  • Александар Бата Милованчев, ванредни професор Медицинског Факултета у Новом Саду, био је некада љути војвођански аутономаш, и познати осветољубиви „жути кадар“. Тако је било, све док га, због истраге око једне мртве баба (Јелице и других баба) које су откривене по подрумима на Институту за плућне болести , а које су он и његова супруга Мира Ач доживотно издржавали у замену за наслеђивање, нису разрешили са функције на Институту за плућне болести. Тада су откривене и малверзације са набавкама на Институту, па је доктор Милованчев, из ината, преко ноћи, постао српски националиста, у Вучићевом радикалском јату, једва дочекавши нову функцију директора Луке Нови Сад. Тамо, поред кранова и шлепера…

Није прошло много времена, и овде су почели да га прозивају због малверзација и огромних губитака. Удружен са својом невенчаном и знатно старијом супругом, коју је преко Вучићевих радикала устоличио на Новосадском Сајму, где је ова времешна госпођа, као председник Надзорног одбора успела са директором Лукачом да направи губитак, који је досад невиђен у овом јавном предузећу.

Прво велико славље око свог постављања на кранове новосадске Луке, доктор Милованчев је пропратио печењем вола, којег је добио од продавца смрдљивих батака, Петра Матијевића, да би утицао код Александра Вучића да се заташка његов случај, после изласка из затвора. Сви познатији новосадски одборници СНС-а, описивали су то славље са великим гађењем, наводећи имена свих учесника, укључујући и чланове ДС-а, који су Батини лоповски јатаци.

Актери државног посла су доктору Милованчеву у својој емисији пожелели да запосли оба сина преко СНС-ам и постане „капетан Беле лађе“ на Дунаву, јер то још није пробао, као ни свирање на хармоници…

На коментарима Радија 021, грађани су му пожелели да после баба, „успешно оперише“ и Луку Нови Сад. И он стварно успешно “оперише“, месечно добија плату од 700.000 динара.

Комшије га свакодневно виђају како у вечерњим часовима, долази мртав пијан својим џипом (и увек са другим шофером), јер у таквом стању сам не сме да вози…

Како је овај брачни пар, (Бата Милованчев и Мира Ач) познат по својој болесној похлепи, успео да уђе у Вучићев клан? Једноставно…

Вучићева прва супруга, боловала је од тешке болести аорте и требала јој је хитна операција. Док се Александар Милованчев бактао по покрајинском СУП-у, који га је здушно испитивао после убиства инспектора Глушице (од изјава до детектора лажи )стигла је вест од његовог колеге, познатог кардиоваскуларног хирурга, да се Вучићева супруга може оперисати у Француској, код његовог пријатеља, професора Кифера. Одмах се Бата Милованчев брже-боље учланио у СНС и понудио Александру Вучићу да му о свом трошку заврши око операције супруге Ксеније. Одлази Бата тако у Париз са својом супругом Миром и брачним паром Вучић, а будући Вођа га одмах пребацује у главни одбор СНС-а. Остало је историја.

Креће његов успон у Новом Саду, где су га привремено зауставили кадрови Демократске странке, серијом истрага.

Милованчева у Новом Саду углавном познају као изузетно лошег човека. Упућени кажу да је познат по зависти која иде до бескрупулозности. Опчињен је материјалним или људским вредностима, оних који су већи од њега.

Учествовао је у многим прљавим работама које се не могу заобићи. Од непринципијелне одбране свога колеге, извесног др Ђурића (који је у пратњи швалерке пијан прегазио дете колима и побегао), па све до лажног сведочења, када је бивши заменик директора „Србијагаса“, Радослав Вујачић, који је већ хапшен у „афери Азотара“, усмртио дете возилом, у насељу Камењар, возећи у пијаном стању (дозвољена брзина била 40км/х а он возио 100км/х са 2,5 промила алкохола).

Тада лажно сведоче Мира Ач и Бата Милованчев, који су негирали налаз увиђаја полицајаца из патроле која је стигла на лице места, за награду, узимају нешто из пртљажника Радослава Вујачића!

За време избора за градоначелника Новог Сада, Александар Милованчев свом снагом омета Игора Мировића, јурећи по свим изборним јединицама где потплаћује корумпиране чланове СНС-а да агитују против њега. Уз то, сваки пут кад долази од Томислава Николића, на сва глас по граду прича како је Александар Вучић „луд ко струја“, и да више воли да попије са Томиславом, који, такође, неће ни да чује да луди Вучић долази код њега у кабинет кад хоће и како хоће.

Због његових заслуга, данас од Игора Мировића страхују градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и његов отац Зоран Вучевић, некада опасни радикал, који је Александра Бату Милованчева бранио као адвокат, у случају „трговине бабама“ које су умрле у подруму, на Институте за плућне болести, где су Милованчев и др Матијашевић имали групу за ликвидацију у јединици Интензивне неге (бабама је прво узимана социјална анамнеза, па су са Института одвођене кући код Милованчевих где су давале доживотно издржавање у замену за имовину) о чему су писале новине месецима, и текла истрага у СУП-у, али се Бата у међувремену вешто сакрио у СНС, иза леђа Александра Вучића!

Бабе су одлазиле на онај свет по убрзаном поступку.Накнадна обдукција старице, која је есхумирана, је забелезила аномалије у вези узрока смрти на 33 стране, а то је описао судски лекарски тим на целу са проф. Драганом Драшковићем, којег је Милованчев лично медијски прогањао као љубавника Весне Пајтић, и који је покрао десетине милиона евра из КЦ Војводине.

У изјави око ликвидираних старица за медије др Сава Ненић, лекар оптужио је Александра Милованчева, и изнео низ чињеница како су бабе ликвидиране у Интензивној нези, преко екипе за еутаназију Александра Милованчева.

Због тога др Сава Ненић добија отказ радног односа на Институте од Милованчева, који је тада био директор.У новинама се може прочитати и да је Александар Милованчев као директор Института проневерио пет тона медицинске опреме, која је стигла као хуманитарна помоћ од Уједињенх нација и САД-а.

Данас Александар Вучић због Милованчева избегава да Игора Мировића постави за покрајинског премијера, јер Мировић зна шта су му урадили Александар Милованчев и Зоран Вучевић, са сином Милошем, кад су били избори за градоначелника у Новом Саду. Представља Горана Кнежевића масона као кандидата за премијера а Игору Мировићу нуди место у Републици да би на локалу могао опстати Александар Милованчев.

Треба напоменути да Милош Вучевић, градоначелник кога је Бата поставио, воли да проводи касне вечери у друштву познатих црногорских мафијаша, у локалу у Дунавској улици, у коме је снимљен како пије вино са убицама и повратницима са робије. Ово девијантно понашање је употпунио са значком међународне полицијске академије!

Александар Бата Милованчев је упропастио Институт у Сремској Каменици због болесних аспирација и похлепе заједно са бившим покрајинским министром здравља Милошем Лучићем.

Батини родитељи побегли су после рата преко Клагенфурта у Аустрију, у време истраживања по Војводини сарадње са фашистичким окупатором од стране ОЗНЕ. Лош део ове биографије породице Милованчев, опрао је отац његове знатно старије невенчане супруге Мире Бабић (Ач јој је презиме бившег мужа), који је био познати удбаш са Динаре – презиме Бабић.

Мира Ач, иако старија од њега пет година, донела му је позамашан мираз, као удовица богатог Јевреја др Ача, који је побегао из Србије у Немачку, и кога је под сумњивим околностима прегазио шлепер у Немачкој.

Следећи пројекат за који Александар Милованчев прозива Бојана Пајтића и Драгослава Петровића је Каменица 2. Пројекат који је Милованчев лично и својом руком потписао, још у време кад су он и бивши покрајински секретар за здравство Милош Лучић продавали Сименс у Војводини, такорећи свакој амбуланти. Од Сименсових провизија купили су силне станове, како у Новом Саду тако и у иностранству.

Драгослав Петровић, који је потписао указ о разрешењу Милованчева, био је неопрезан, па је „шипкован“ (пребијен металним шипкама) на Рибарском острву, а декан Новосадског Медицинског Факултета Никола Грујић, који је имао личну храброст да се о Милованчеву огласи у листу „Дневник“, пребијен је испред свог стана, и завршио је у гипсу. Полиција зна све извршиоце, али нејасно је и даље зашто је убијен инспектор Глушица, који је највише истраживао биографију Милованчева.

Милованчев тренутно покушава да једном потпуно анонимном доктору обезбеди позицију директора на Институту, др Слободану Пушкару, јер је његова снаха начелник школе унутрашњих послова у Сремској Каменици, иначе избеглица, дактилограф из Белог Манастира. Овај доктор је дошао као анонимни кардиолог са ВМА, где је као специјализант сервисирао и већину српских владика и будућег патријарха, А Милованчев је касније упознао патријарха са Томиславом Николићем.

Милованчев је за време рата у Славонији посекао храстовину и од тога направио пилану у Врбасу. После 5. октобра побегао је у Франкфурт, и чекао је расплет догађаја. Фирма његове супруге Мире Ач послује са тоалет папиром, течним сапунима и папиром за факс, и то продаје преко три Института у Каменици годинама.

Извор: Таблоид

2 мишљења на „Гусар са Дунава …

  1. Повратни пинг: ZAŠTITA DIREKTORA NOVOSADSKE LUKE: VISOKA REPUTACIJA ZA DOKTORA OPČINJENOG MATERIJALNIM VREDNOSTIMA… | GETO SRBIJA

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s