(Видео) Украјина: Шпански добровољци на страни Проруса против Кијева …

Двојица шпанских добровољаца придружили су се проруским јединицама које се у источној Украјини боре против казнене експедиције кијевске хунте. Они за “РТ” кажу да је њихова намера да шире истину осукобу који се одвија на истоку ове земље.

  • Анхел Давил-Ривас, (29), и Рафа Мунез, (28) стигли су у Доњецк пре две недеље да би понудили своју помоћстановницима источне Украјине. “Оно што видимо овде јесу свим средствима немилосрдно бомбардовање и напади по цивилима од стране снага кијевске војне хунте.

Они покушавају да освоји градове, шаљући и плаћенике да убијају новинаре и да шире терор и страх да би деморалисали сваку особу која може и хоће да каже истину о томе шта се овде дешава“, рекао је Давил-Ривас.

Шпански добровољци још нису ангажовани у борбама и наглашавају да је њихов главни циљ да се откријеистину о томе шта се дешава на терену.

Давил-Ривас је истакао да се уверио да Русија није присустна на овом подручју и да би могла да уради више упогледу хуманитарне помоћи. “Никада нисам видео руског професионалног војника; једино сам видео руске цивиле, добровољце као и  што смо и ми.

Мислим да би Русија требало да учини више за ове људе – не са оружјем, али да макар медицински помогне “, рекао је шпански добровољац. Давил-Ривас позвао друге људе широм света да дођу у источној Украјини и помогну на било који начин колико и како могу.

“Више људи мора да дође овде. Ако они не желе да узму оружје, они могу да помогну у нечем другом: у кухињи, чишћењу, ширењу истине у земљи из које долазе, као и да прате са својим очима ситуацију на терену.

Важно је да што више људи дође овде, а сви не морају нужно да буду само војници“, закључује шпански добровољац у источној Украјини Анхел Давил-Ривас.

RT – превод Србин.инфо

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s