Русија удвостручује бројност својих елитних падобранско-десантних снага …

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РФ ЖЕЛИ ДА ЊЕГОВА „КРИЛАТА ПЕШАДИЈА“

УСКОРО ИМА 72.000 ПРИПАДНИКА

  • Наредних година треба да добију преко 1,5 нових десантних борбених оклопних возила БМД-4М и више од 2,5 хиљаде оклопних транспортера „Ракушка“ разних модификација
  • Командант Ваздушно-десантних снага генерал-пуковник Владимира ШАМАНОВ: Снаге за брзо реаговање, које су у настанку у Русији, а чија ће основа бити ВДВ, вероватно ће имати у свом саставу армијску авијацију. А ударне беспилотне летелице, којима се планира наоружавање ВДВ, омогућиће извиђачким јединицама да дејствују дубоко у непријатељској позадини

Русија планира да удвостручи бројно стање својих Ваздушно-десантних снага (ВДВ) и да га тако доведе до 72 хиљаде.

Овај план ће бити реализован до 2019. године, саопштио је високо рангирани извор у Генералштабу Оружаних снага РФ.

„Министарство одбране РФ одобрило је предлог команде ВДВ“ – нагласио је извор из Министарства одбране РФ.

Истовремено је прецизирао да ће двоструко повећање припадника руске „крилате пешадије“ бити обављено у оквиру садашњег бројног стања Оружаних снага РФ.

„Повећање ће бити обављено у првом реду на рачун стварања  десантно-јуришних пукова у садашњим јединицама двоструког пуковског састава, као и на рачун реорганизације постојећих јединица у датим формацијама“ – објаснио је један војни извор.

Указао је да ће до децембра ове године 45. посебни пук командоса ВДВ бити трансформисан у бригаду.

„У плану је и формирање целог низа нових јединица и формација које ће бити дислоциране по целој територији Русије“ – додао је извор из руског генералштаба.

Командант ВДВ генерал-пуковник Владимир Шаманов изјавио је да планира да прошири зону њиховог присуства и у иностранству.

Шаманов је додао да у оквиру државних војних поруџбина у области одбране ВДВ треба да до 2025. године добију више од 1,5 нових десантних борбених оклопних возила БМД-4М и више од 2,5 хиљаде оклопних транспортера „Ракушка“ разних модификација.

Осим тога, према речима команданта ВДВ, „до 1. децембра поред 45. бригаде за специјалне намене биће формирана још три извиђачка батаљона у три дивизиона – у два десантно-јуришна (76. Псковски и 7. Новоросијски) и један ваздушно-десантни дивизион (106. Тулски)“.

Шаманов је додао да ће снаге за брзо реаговање, које су у настанку у Русији, а чија ће основа бити ВДВ, вероватно имати у свом саставу армијску авијацију. Он је објаснио да ће ударне беспилотне летелице, којима се планира наоружавање ВДВ, омогућити извиђачким јединицама да дејствују дубоко у непријатељској позадини.

Председник Русије Владимир Путин, честитајући 2. августа припадницима ВДВ њихов дан, рекао је: „Са правом се наши падобранци сматрају елитом Оружаних снага. Поносимо се подвизима војника и официра који су храбро и одважно решавали постављене задатке. Они су у најтежим ситуацијама показали највиши ниво обучености, снагу духа и личну храброст“.

Командант ВДВ, генерал-пуковник Шаманов, уверен је да руководство земље, Оружане снаге и народ Русије могу бити сигурни у борбену готовост његових потчињених и њихову способност да изврше било који постављени задатак.

„Ми обнављамо наоружање, опремамо се и дајемо све од себе да останемо елита наших Оружаних снага“ – додао је генерал Шаманов.

        Г. Шимпрага / Факти

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s