Oвако и ви можете помоћи одбрани Новорусије …

Москва – Руско удружење Косовски фронт, познато по бројним акцијама помоћи Србима на Косову и Метохији, позвало је грађане Србије да се укључе у акцију помоћи снагама Новорусије.

  • „Косовски фронт“ активно учествује у борби за Новорусију. Многи руски добровољци који су ратовали за српски народ данас се боре и руководе народном одбраном Донбаса. Многи активисти покрета ступили су у редове бранилаца Новорусије. Међу њима је и руководилац костромске подружнице Косовског фронта Дмитриј Талантов. Представник покрета «Косовски фронт» Александар Кравченко допремио је по налогу игумана Сергија Рибка и предао лично министру одбране ДНР Игору Ивановичу Стрелкову икону светог Георгија Победоносца с његовим часним моштима. Ми верујемо да ће праведна ствар победити и свети Георгије рашчистити својим духовним мачем пут победоносној војсци Новорусије – саопштавају из Косовског фронта.
Проруски борци (Фото: pravda.ru)

Проруски борци (Фото: pravda.ru)

До средине јула покрет „Косовски фронт“ прикупио је у оквиру акције „Косовски штит“ око 200.000 рубаља што је око 4.000 евра.

– Већи део тих средстава упућен је браниоцима Новорусије: купљени су лекови, радио-станице,а такође је пружена помоћ у формирању српског добровољачког одреда и одреда верног козаштва. Покрет „Косовски фронт“ наставља са прикупљањем помоћи у материјалним средствима за браниоце Донбаса. Од сад ће се помоћ упућивати словенско-српском одреду „Јован Шевић“. Позивамо све подружнице покрета „Косовски фронт“, активисте покрета, оне који одобравају те идеје и све неравнодушне људе да учествују у акцији „Косовски штит Новорусије“.

Како упутити помоћ из Србије

Помоћ се може предати представнику Руског покрета «Косовски фронт».
Контакти: Жељко Ђуровић
+38160-50-10-855
zeljkokraljevo@gmail.com

https://www.facebook.com/kosovski.front.ru

Рачун за новчану помоћ: 205-9001019347779-02
«Косовски фронт» се обавезује да даје потребне извештаје о свим примљеним и потрошеним средствима.
Информације о току акције «Косовски штит – Новорусија» могу се видети овде на сајту

Косовски фронт.

Кравченко (лево) са гувернером Доњецка Павелом Губаревим (у средини)

Кравченко (лево) са гувернером Доњецка Павелом Губаревим (у средини)

Председник организације „Косовски фронт“ је Александар Кравченко који је као руски добровољац два пута рањаван током рада у Босни и Херцеговини. Кравченко, иако ратни инвалид, током бомбардовања 1999. године боравио је у Приштини где је помагао пристиглим руским добровољцима. После окупације Космета, његова организација се посветила помоћи српском становништву.

Правда

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s