Украјинска војска на југу Луганске Републике понудила капитулацију …

Украјинске јединице – опкољене на југу Луганске Републике, између насеља Панченково и Бирјуково и границе са Русијом – затражиле су преговоре о капитулацији.

  • Штаб Армије ЛНР саопштио је да се ради о групацији која је имала задатак да одсече снаге Новоросије од границе са Русијом, али се убрзо сама нашла у окружењу. Такође: да су се Украјинци одлучили за предају зато што су испуцали све артиљеријске пројектиле, па им је преостало само нешто пушчаних метака…

На пунуду капитулације можда је још више утицао недостатак хране. Украјинска авијација је проређена, а и не усуђује се да лети на висинама испод 9000 метара, па и оно мало падобрана са храном често заврши на територији под контролом Армије ЛНР.

Украјинци су предложили да се предају под овим условима: уништавају сву артиљерију и другу војну технику коју имају (око 70 „комада”), предају снагама Луганске Републике сво стрељачко наоружање и преосталу муницију, а снаге ЛНР и отварају „коридор за повратак у Украјину”.

Штаб Армије ЛНР је ову прву понуду већ одбацио. Тражи и сво тешко наоружање којим опкољена групација располаже. Неоштећено.

Преговори могу потрајати још који дан. Штаб Армије ЛНР својим снагама је наредио: уколико једини испостављени услов (предаја целокупне војне технике) не буде прихваћен – да наставе са блокирањем и артиљеријским „прочешљавањем” територије коју још држе опкољени Украјинци.

Факти

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s