Тихо, у јеку Светског фудбалског првенства, рата у Новорасији и годишњних одмора …

(Илустфрустација; Луди Грубер & Тхе Бенд)

„Наша“ влада нам је припремила нови Закон о раду.

Мало је рећи да су хтели да нам ослабе пажњу.

  • Већ дуго је ишла информативна артиљерија са убеђивањем да је то добро што ћемо добити отказе и да је то у нашем интересу.

Нису се ни трудили да превише сакрију да је то испуњавање жеља „страних инвеститора“.

Онима који добију отказе, препоручује се да се запосле у приватнимфирмама, само не рекоше којим. И одћуташе да је већина малих приватних фирми пред банкротом ( или је банкротирала ) јер немају шта и за кога да раде. Одћуташе колико су им држава и јавна предузећа дужни.

  • Где ће да се запосли човек од рецимо 55 година и ко ће да га прими?Не одговорише, да ли је то испуњавање изборних обећања о повећању броја запослених, и да ли је то борба за нова радна места…

И још измислише неки сукоб са сека Крлетом. Ко он је хтео оштрије али Пицоусти љубитељ истине, Herr wUÇKo, девојачки Weber, не даде. Голим грудима се изборио за правду и социјалну коректност. Прича за особито глупе, какви изгледа и јесмо.

Ово је почетак њиховог краја, јер ће се последице ове послушности осећати као канцер. Радиће сваки дан и перманентно, узевши у обзир да ће се рупа у буџету наставити да шири, јер ће бити све мање оних који га попуњавају на овај или онај начин, а број корисника „социјалних лекова“ ће се још више повећати. Фондови ће бити још празнији а услуге полиције, здравства и школства још горе. Јадну војску нећу ни да помињем јер ње ни нема.

Они могу све. Зашто?

ПА ЗАТО ЈЕР ОПОЗИЦИЈА У СРБИЈИ НЕ ПОСТОЈИ!

Вешто је ликвидирана у нашим свађама и немогућности да се договоримо око било чега.

Ми смо тужна колонија за коју су оне банана државе недостижни врхунац. 

Док се не појави сложна и јединствена српска опозиција, нема нам напретка. Нема ни правде, ни социјалног споразумевања, ни покретања економије… Нема ничега!!! То је чак у интересу и власти ( легални катализатор незадовољства ), нарочито код оних размишљајућих, којих верујем да има.

Ја рекох и душу спасих. А ви се и даље свађајте.

Дневник, недеља 13.07.14.  Ворон Равенски

Пренело: сВрбисање Тimes

Једно мишљење на „Тихо, у јеку Светског фудбалског првенства, рата у Новорасији и годишњних одмора …

  1. Драги мој Вороне, свака ти је на месту, и сваку бих потписао одмах, (АЛИ), оно вечито али, на жалост постоји и овај пут. Перцепција компликује остваривање твоје добре идеје. Перцепција оних који и праве све ово више деценијско „срање“ јер сваки потез поштених предвиде у напред, читају нас као буквар, и већ иза ћошка имају спремљену „проверену особу“ са ванредним „опозиционим“ искуством у ИЛЕГАЛИ, зато и нисмо чули за њега до сада, која ће (проверена особа), ову земљу и, бла…бла…бла, не скиде их нико још икс година. Наведи ми бар један пример да није било тако у задњих не знам колико деценија. Једини посао власти, ма које, од увек је био, да не буду ухваћени, и све се буквално своди на то. Ово не бих требало да пишем ја, у овим годинама, већ неко између 20 и 30 г. старости и то из више разлога. Није довољно само знати где је суштина проблема, већ имати снаге, поштења и критичну количину интереса да то урадиш. То се на жалост још није догодило у овој земљи. Било би бљутаво да помињем „продане душе“ које су имале по милион и више људи иза себе, и засрале на крају. Перцепција мора да буде у главама наших, да би ма шта успело, јер способност опажања је драгоцена у избегавању замки овог типа, у комбинацији с лукавошћу. Опрости што ово нисам успео (опширније), ха,ха,ха.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s