Војислав Шешељ: Желим да учествујем у политичком животу и са гнушањем одбацујем било какве гаранције издајничке и прозападне владе у Београду …

Војислав Шешељ је одговорио Хашком трибуналу, поводом могућности да се привремено пусти на слободу. Шешељ је навео да намерава да се врати у политички живот Србије, али да одбија да носи „огрлице, наруквице или наногнице, којима се вређа људско достојанство“.

Шешељ је најпре оштро протестовао због неодржавања статусних конференција у његовом предмету након изношења завршних речи, као и због  недоношења одлуке о укидању притвора, па чак и неразматрања тог питања.

Шешељ „с гнушањем одбацује било какве гаранције издајничке и прозападне владе у Београду“. Даље се наводи да би желео да обавести Претресно веће, да уколико га привремено пусти на слободу, једино ограничење које прихвата је „то да неће напуштати територију Републике Србије“.

Додаје се да нема намеру да се периодично јавља полицији, „нити носити огрлице, наруквице или наногнице, којима се вређа људско достојанство“.

Такође Шешељ, по пуштању на слободу намерава да се врати у политички живот Србије и да учествује на јавним скуповима,даје интервјуе новинарима, гостује у телевизијским емисијама, и наставља да критикује „Хашки трибунал као нелегални међународни суд“.

Овај поднесак су сачинили чланови Стручног тима Вјерица Радета, Милан Терзић, Немања Шаровић, Зоран Красић.

Блиц

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s