Поплаве, цензура, плагијат, повећање пореза, закон о раду, дефицит у буџету и укидање социјалне помоћи само спин да се прикрију прави проблеми у земљи …

Ко сталним драматичним догађајима скреће пажњу јавности са правих проблема?

Цела Србија – Незапамћене поплаве које су задесиле земљу претходног месеца, оптужбе о плагијатима докторских дисертација високих државних званичника, дефицит који држава има у буџету, као и укидање социјалне помоћи угроженим категоријама становништва само су неке од афера фабрикованих да се замаскирају прави проблеми у земљи, сазнаје Њуз из добро обавештених извора блиских властима.

– Теме попут повећања пореза паушалцима, полемике око новог закона о раду и цензуре медија критички настројених према владајућој коалицији служе само да би се народу скренула пажња са битних ствари – тврди анонимни али поуздани извор – Све је то пласирано из истог центра са намером да се уздрма реформска власт и прикрије оно што стварно изједа ову земљу, додаје он.

Стручњаци се слажу да је кампања коју воде поједини медији извештавајући о поплавама, цензури, комарцима, повећању пореза, закону о раду, буџетском дефициту, укидању социјалне помоћи и сумњивим докторским дисертацијама толико јака да важне теме баца у други план.

– Ако ви нон-стоп слушате о плагијатима, обарању сајтова, Обреновцу, паушалцима, слабљењу економије, лошим економским потезима, мањку пара у државној каси, укидање повлашћеног статуса за пензионере и студенте, као и надокнаде незапосленим породиљама, логично је да ће вам промаћи оно што је заиста битно – каже за Њуз наш најпознатији стручњак за медијску пропаганду који је желео да остане анониман.

Према његовим речима, „бацање прашине у очи јавности“ је у оваквим ситуацијама јако опасно јер се време и енергија расипају на теме које нису толико значајне за грађане.

– Ја не могу да вам кажем које су то заиста важне теме, то морате сами да закључите, али знајте да све што видите потпуно другачије него што изгледа. Људе је данас јако лако изманипулисати и прави центри моћи, при чему не мислим на државу, тајкуне, тајне службе и сличне, то знају и обилато користе. Постоји само једна порука у оваквој ситуацији, а то је – памет у главу -закључио је наш саговорник.

Виктор Марковић /Њуз

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s