Кад Тиса цвета 2014 – (фото + видео) …

Љубав која траје

Нови Бечеј – Невероватна атмосфера јединственог природног феномена цветања Тисе, коју прати романтични ритуал пуштања плутајућих запаљених свећица жеља у реку, уз одличан ватрени перформанс на обали и води постао је препознатљив догађај који сваке године има све више учесника.

tiski-cvet-tisa-cvetanje-novi-becej

Цветање реке Тисе привлачи толико велику пажњу посетилаца, биолога и медијских екипа јер се дешава само још на реци Јанг Ценг Јанг у Кини. Ови танани инсекти после три године проведене у муљу у току само једног дана појављују се изнад реке и летећи у ројевима продужавају своју врсту. После заласка сунца Тиски цвет, полаже јаја, завршава свој живот и пада на површину реке, зато се каже да Тиса цвета.

Нови Бечеј, у славу овог јединственог романтичног феномена, отвара врата гостима из целе земље који долаза да осете чаролију. Гостима сваке године припреме невероватан пратећи амбијент на обали реке и на самој реци: чамце и бродове са којих директно могу да га посматрају цветање, лепо уређене чарде са специјалним менијем за ту прилику, ватрене перформансе и наравно неизоставне свећице утиснуте у чамчиће од лицидерских срца. Свећице жеља, углавном љубавних, у реку пуштају сви неки тајно а неки јавно са надом да ће се испунити.

Можда би нам љубавни пар који се прошле године венчао баш на обали Тисе у време њеног цветања, могао открити тајну колико чамчића и свећица је било потребно да се њихова љубавна жеља оствари.

Петак, 13. јун 2014. Milacopezo

Субота, 13.јун 2014. ABBA Real Tribute Band 

Кад Тиса процвета:

Погледајте једно од седам српских чуда природе

Разни извори

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s