Слобода, Јединство, Правда и остали квалитети Србије …

(Илустрација: @timerobber – ФШ)

Нисам читао данашње новине, ни не намеравам у скорије време да читам неби ли ми се одвукла пажња у правцу гранда, европе, циркуса од странака и нових лажи коју пласирају господа високи посланици и остала багра на фотељама. Не дозвољавам да ме убеђујете како нам је боље сад и само што нам не буде боље сутра, како имамо мале плате, мале пензије да би нам сутра било супер, ма дај, ко још верује у то.

  • Леп је то начин рада, мало по мало, јуче смањење од десет одсто за раднике, кроз пар дана труднице и будуће маме на удару, ускоро ће и пензионери да осете бољитак када им се смање пензије, лепо, лепо, све боље од бољег.

Јесте ли чули за дешавања у Винчи, “Јел имамо ми државу, јел имамо ми председника, јел имамо премијера, јел имамо неког у овој држави срам да вас буде?!“ узвици су једне храбре жене на протесту против депоније и прављења сметилишта у овом насељу. Изненадио сам се када сам на снимку угледао колону полицајаца како иде ка ненаоружаним становницима Винче, заправо најежио сам се и следио од помисли шта би могло да се деси, да нисмо тако мирољубив и поштен народ могло би свашта та буде, али ипак људи су исказали своје незадовољство својим присуством и полицајци су их подигли са асфалта и омогућили да камиони прођу да истоваре сво наше Београдско ђубре и фекалије поред њихових домова и основне школе, да имају деца да се играју са нечим, ко зна можда се нешто и нађе? Наћи ће се сигурно доста болести као што су шуга, болести плућа, ракови разних облика и величина.

“Бирамо вас да нас бијете јели?“ још један од повика жене која брани свој дом, “Баците нас тамо, тамо нам је место“ додаје друга жена алудирајући на депонију, “Доста, доста!!! Не морам ја да останем а моја дјеца, а моја дјеца!!!“ стравични повици једне мајке која жели да заштити ту децу, касније је овој дами и позлило па је дошла хитна помоћ. Најгора слика је била кордон полиције који све ово гледа и дозвољава пуним камионима ђубрета да пролази и трује земљу становника овог насеља, мирно су стајали, један до другог и гледали како људи пате, како су очајни како им је свега преко главе. Како једно људско биће може посматрати тако мирно жену којој само што срце не пукне на пола и да не реагује? Да ми је плата сто хиљада истог тренутка бих дао отказ и стао уз народ. Постоји нешто више од новца и страха да се не изгуби посао а то је правда! Да ли се сећате шта је то правда? Питам се какаве ли су емоције ударале те полицајце док су гледали како људи беспомоћно протестују и траже да им се неко обрати? Како ли је то када браниш свој дом у демократском друштву, у двадесет првом веку од непријатеља којем је иста крв као и твоја, у чијем је интересу свој џеп, који бира каријеру пре него част, којем је драже да се обуче лепо него да има чист образ, а исте сте крви, можда је неки далеки рођак, можда брат?

  • Са друге стране наслов на фејсбуку “Полиција спречила акцију за бебе“, ништа чудно, акција “Окачи играчку о клин“ на Тргу Републике у Београду коју је организовао господин Дејан Савић преко друштвених мрежа, због смањења једнократне новчане помоћи за педесет одсто није прошла славно зато што није пријављен протест. Још једна тужна вест, власт као да не готиви нас Србе, можда ће увести и порез на децу? Свако следеће дете за десет посто већи порез, под паролом “Кад рађате значи да имате“.

Ако је тако, и кад нам већ не дозвољавате да живимо слободно, да изразимо своје мишљење, да бранимо наше домове и земљу од пропасти и болести, зашто једноставно не направите листу за одстрел нас нормалних родољуба, нас који после свега волимо и даље ову земљу и спремни смо да дамо живот за нашу децу и њихову будућност? Ах да, још увек нас је много, има нас доста па је боље на овај тихи курвински начин ударате по породиљама, да нам трујете децу у Винчи као и на другим местима. Боље пожурите онда, јер што смо више незадовољни и јадни то смо ближи једни другима и полако али сигурно се уједињујемо, ударајте јаче, ударајте где боли, ударајте свом снагом коју имате, ми ћемо се тим пре ујединити и преживети, ми нормални који знамо за част, за љубав и за правду.

То што пласирате у медијима неће још дуго бити у центру пажње јер су вас људи прозрели и окрећу се алтернативним медијима који не примају новац за ширење неистине већ праве репортаже без динара из љубави према правди. Познато је да смо ми Срби најјачи када нам је најтеже зато пожурите, доста људи се пробудило, има нас још који се будимо, молим вас само будите гласнији!!!

Аутор: Драган Петковић

Извор: Србисање Times

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s