Бечеј угостио кајакашку репрезентацију …

Бечеј – Кајакашки репрезентативци Србије увелико се припремају за предстојећу такмичарску сезону. И овога пута гостопримство су им пружили у Кајакашком клубу Бечеј где се, како кажу, осећају као код куће

Већ трећу годину најбољи кајакаши Србије долазе у Бечеј на припреме. По речима тренера репрезентације Драгана Плавшића у вароши на Тиси провешће ове године укупно шездесетак дана јер су и више него задовољни условима за тренирање.

За сада припреме добро теку, а како и не би када су на води свакодневно све ас до аса.

„Овде је Кристина Бедоч, наша нова такмичарка, четврта у Европи која има медаље са Светског купа. Ту су и сестре Молдован, прошле године једне од најуспешнијих такмичарки, ка и Марко Томићевић. Исто тако ту је и четверац у саставу Симо Болтић, Владирим Торбаров, Ервин Холперт и Дејан Терзић од кога се можда и највише очекује. Са нама је и Немања Станивуковић, који је у нашој екипи захваљујући програму Олимпијског комитета за развој младих перспективних спортиста“, рекао је Драган Плавшић.

Сестре Николина и Оливера Молдован плене ведрином уочи тренинга, али и великим залагањем од момента када спусте свој кајак у воду.

Не клону духом чак ни пред чињеницом да их чекају тешки изазови и напорна такмичења на којима се од њих две посебно много очекује.

„Сваки пут кад имамо неко такмичење сви очекују резултате од нас и не смемо да подбацимо“, нагласила је Николина.

И за млађу од сестара Молдован, Оливеру сада је много теже него када су освајале европско злато у јуниорској конкуренцији. Ипак, верују у себе и репрезентативне колегинице.

„Тада смо изненадиле јер нико није очекивао тај успех. После те медаље је чак и сребрна кикс“, са осмехом додаје Оливера.

А да је Бечеј с правом изабран за камп најбољим кајакашима Србије потврђује и чињеница да су управо у овдашњем Кајакашком клубу прве завеслаје направили Јожеф Шоти, Марко Новаковић, Марко Томићевић, Дејан Терзић.

За Дејана ово ће бити сезона пуна искушења.

„Прво такмичење које предстоји је изборно у Бачкој Паланци крајем априла на које могу да се пријаве сви који мисле да могу да уђу у репрезентацију Србије“, рекао је Терзић.

Наши саговорници, рекли бисмо не без основа, не крију амбиције да се са наредних такмичења врате са медаљама до којих је, кажу, тежак пут пун одрицања, али на коме без имало суревњивости бодре једни друге.

РТВ

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s