Контролисани наталитет – стварање нових Црногораца …

Има ли у савременом свијету, данас сличних контролисаних рађања и утицање на долазак нових генерација, питање је које све више заокупља пажњу савременог човјека неоптерећеног идеологијом, нити било каквим другим друштвеним стегама.

Оно што посебно оптерећује црногорску стварност јесу подаци који из документације УН директно доспијевају до јавности.
Игром низа околности Црна Гора се, ових дана, нашла у жижи интересовања шире јавности. Ова малена балканска државица је према релевантним истраживањима међу четири државе на читавом свијету са највећим поремећајем у односу новорођене мушке и женске дјеце, због чега је Савјет Европе тражио да се државни органи изјасне да ли је та забрињавајућа статистика последица уништавања женских фетуса.

Званично,тридесетих година прошлог вијека Адолф Хитлер је започео реализацију идеје о стварању „наднације!. У суштини Адолф је ту идеју преузео из Велике Британије, јер је заправо њена друштвена елита поставила камен темељац расизму, нетрпељивости и угњетавању другога „Who is your race“.

Оно што су Енглези замислили Адоф је, доласком на власт у Њемачкој, почео да спроводи у дјело: у земљи која је излазила из тешке економске кризе и постајала битан свјетски економски чинилац, појавила се логична потреба за новом, младом и здравом радном снагом, „плавокосих, високих и јаких, -нових расних Њемаца“.

У нацистичкој Њемачкој се детерминисао и нови политички правац у смислу државне, јавне нацистичке политике назване „Fabrik neue Leute“ која је подразумијевала рађање и стварање, чисте њемачке људске расе, која је била замишљена, у ебрионалном политичко-фашистичком заметку, створена као надраса.

Чак су и жене у тадашњој Хитлеровој Њемачкој пристајале да буду дио пакленог плана и спремне „да се паре и рађају заради вишег државног, националног и општег циља“. Емоција се завршавала са бескрајном оданошћу њемасчких жена према отаџбини у успону. А о мушкарцима да и не причамо.

Њемачкој, којој је био пријеко потребан војник и радник а потом и владалац, није требало много времена да са идеје пређе на дијело па „је почело контролисано парење у чистој њемачкој раси“! Прављене су и фабрике дјеце што се никада касније и до данашњег дана није научно или политички анализирало пред широм свјетском јавности. Да ли је то због немара или нечега што је горе и опасније, оставимо времену да покаже и да видимо реалне последице са одређене временске дистанце.

У суштини то је и био први контролисани наталитет једног народа у историји човјечанства али и најдиректнији показатељ нацистичке, расне и нетолерантне идеје-у једној фашистичкој земљи.
Има ли у савременом свијету, данас сличних контролисаних рађања и утицање на долазак нових генерација, питање је које све више заокупља пажњу савременог човјека неоптерећеног идеологијом, нити било каквим другим друштвеним стегама.

Оно што посебно оптерећује црногорску стварност јесу подаци који из документације УН директно доспијевају до јавности.
Игром низа околности Црна Гора се, ових дана, нашла у жижи интересовања шире јавности. Ова малена балканска државица је према релевантним истраживањима међу четири државе на читавом свијету са највећим поремећајем у односу новорођене мушке и женске дјеце, због чега је Савјет Европе тражио да се државни органи изјасне да ли је та забрињавајућа статистика последица уништавања женских фетуса.

Савјет Европе је званично затражио од ЦрнеГоре информацију о преднаталном одабиру пола јер су истраживања популационог фонда УН показала да се у неким европским земљама врши преднатална селекција пола фетуса у корист мушке популације.

Према том истраживању Црна Гора је уз Албанију, Азарбејџан, Јерменију, земља са највећим дебалансом међу дјецом мушког и женског пола. Одмах је упаљен аларм па је Министарство здравља организовало контроле и по ријечима одговорних, „спроведене су мјере гвозденог надзора медицинских установа.“

-Ништа није откривено и поред обимне истраге- закључио је Менсуд Грбовић високи чиновник министарства.- А одабир пола дјеце парова из Црне Горе се може урадити и ван Црне Горе као што и сумљамо.
Скорашња изјава др Оливере Миљановић, која је уједно представница ЦрнеГоре у европском Комитету Савјета Европе за биоетику, никог није оставила равнодушним јер се на конференцији за новинаре обратила јавности због „дебаланса у рађању дјечака и дјевојчица у Црној Гори“ а што заправо постоји оправдана сумља да се врше селелективни абортуси како би се више рађали синови а мање кћери.

Заправо изјава генетичарке Миљановић је одјекнула као бомба.

Ако се зна да је познат уобичајени, свјетски просјек рађања и односа мушке и женске дјеце онда црногорски подаци показују знак за узбуну. Наиме, свуда у свијету је однос рођених дјевојчица у односу на број рођених дјечака 52:48 одсто а оступања не могу бити драстично другачија, ка напримјер сада у Црној Гори. Садашњи однос рађања међу половима је110 дјечака наспрам 100 дјевојчица, што је податак за запрепаштење и што показује родитељски селективан однос према будућем полу свог дјетета. И то посред „еуропске, демократске, усправне, Црне Горе“. Већи број рађања дјечака него дјевојчица у Црној Гори не може се медицински објаснити, званично је саопштено у Министарству здравља, поводом ранијих информација о селективним абортусима.

-Наука би могла да прихвати дебаланс до скоро невјероватних 106:100, али преко тога, не никако-саопштила је Миљановићка, као стручно лице. Ако овај тренд постоји девадесетак година онда ствари постају алармантне. А за те податке нема ваљаног објашњења који би имали везе са медицинском струком и науком, социјал-културолошким и технолошким разлозима.

– Овдје се ради о злоупотреби савремених достигнућа генетике у немедицинске сврхе-закључује Миљановићка.

Након тога се у црногорској јавности појавио извјесни Менсуд Грбовић у улози помоћника министра здравља и рекао „да се држава пренула од тих података па су строги закони и мјере надзора дали резултате…“ Да није смијешно било би озбиљно.
Али оно што је значајније у његовој изјави јесте подсјећање „да је још 2011. године у једном новинском чланку објављена изјава Душана Протића, београдског специјалисте гиникологије и акушерства који тада опомињеда му се обратило двадесетак парова из Црне Горе, са жељом да плод буде мушког пола.“

Стручњаци правне и медицинске струке указују на још један „проблем“ а то је чињеница да селектривни абортуси нијесу ни етички али и да су ван закона. У ствари закон забрањује пред натално одређивање пола прије12. седмице, осим када треба открити неку опасну болест.

-Генетска истраживања се искључиво користе у медицинске сврхе када се мора одредити генетски статус дјетета, да би се потврдио ризик тешке генетске болести, све друго је злоупотреба-каже Миљановићева.

Када се прати званична статистика КБЦ у Подгорици, кровне медицинске установе у Црној Гори, онда се виде још занимљивији подаци. Наиме, у Подгорици се годишње уради око 550 преднаталних дијагностика а у 10 до 15 случајева буде прекида трудноће, никако, како се званично саопштава, због откривеног пола дјетета (женско) већ само када се утврди тешки генетски поремећај.

Али изанализирајмо суштинску жељу просјечних црногорских родитеља да имају мушко дијете. Раније је овом слободарском кршу требао ратник, па онда оскудној земљи и ратар па богме и ваљаст сточар или спретан пљачкаш. Данас су се околности потпуно промијениле али су мотиви остали исти. Наиме, потреба за што више мушкараца и даље постоји без обзира што се не ратује више или онда када се ратује, то се чини ракетама и компјутерима, хранеима у изобиљу, много разноврснија него раније. Хљеба има толико дага има и за бацање и да је пун конзерванса тако да људи избјегавају да хране стоку или свињеса њим!?

Већина прехрабених артикала се пакује у пластичној и хемијски сумљивој амбалажи тако да многи оправдано сумљају да је разлог повећања броја геј особа управо ова чињеница. Уосталом просјечни нови Црногорац и није више „татин син“ већ „мамин миљеник и размаженко“, што опет потенцира још понеке закључке, који указују на промјену понашања Homomontenegrinusa који не само да не зна да расклопи пушку, наоштри сабљу, баци бомбу-да се „мушки побије“ са неким из своје генерације, већ је постао кафански или боље речено кафићки мобилијар, фанатични поборник Фејбука, Скајпа, Интернета. Политички не заинтересован, повећаног апетита и струка, утањеног гласа и почупаних длачица…

Понекад је точак историје покренут тако да меље и оне које не би требао или би макар морао да их поштеди неко вријеме.
Наступају нове, галофак генерације црногорске младежи. Ови млади људи немају толико шанси као предходне генерације. Ови најновији су у потпуности исконтролисани, наперфинмисани, зачешљани и зализани. И ту просјечни Црногорци праве стратешку и главну грешку. Док им кћери постају све пијаније и агресивније, једном ријечју-мушкије они и даље гурају стару причу-одбацују женску а рађају мушку дјецу.

-Данас, саопштавамо и једну радосну вијест, у Клиничком болничком центру Црне Горе, рођено је 18 дјечака и 12 дјевојчица… -грме државни медији, прије неки дан. Настављамо са биолошким и природним дебалансом. Кваримо мондијалистички, НАТО и ЕУ просјек. Дако нам то нико не узме за зло. А зло је многе узело под своје.

Вукашин Скочајић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s