Очаково: Руско пиво које обожавају и Немци …

Прва Руско-српска привредна изложба  „Експо – Русија Србија“ и Први београдски пословни форум отворени су у среду у Београду, уз учешће 87 руских и 100 српских фирми. Сусрет је организован у хотелу “Метропол Палас”, а учествују фирме из области индустрије пића, саобраћаја, енергетике, медицинске опреме и пољопривреде.

  • Од самог почетка изложбе, један штанд је био препун гостију. То је штанд фирме Очаково на коме љубазни домаћини Владимир Филатов и  Анатолиј Качук са топлим осмехом и чашом рајског пича дочекује посетиоце.

Фирма Очаково је предузеће за производњу безаалкохолних пића и пива. Очаково је једино такво предузеће које је 100% у власништву руског капитала. Ова фирма је настала 1980. год. због потребе Олимпијаде у Москви, да би се производила тадашња популарна безаалкохолна пића (Кока Кола, Фанта, Пепси Кола…) – подсетимо тадашњу су Олимпијадау у Москви, у јеку Хладног рата, бојкотовале САД, те америчка пића нису била присутна на том спортском догађају.

ocakovo-original

ВООООПППИИИИИ

Од 1990. год., када је била приватизација у Русији, фирма Очаково је почела да прави квас и неке врсте пива. Очаков је квас убрзо постао познат и ван границе Русије; не само због укуса и квалитета већ и због тога што је искључиво направљен од природних додатака, без икаквих вештачких арома, боја и адатива. Иста, природна технологија се користи и за пиво.

ладимир Филатов и Анатолиј Качук Фото Незла73

Владимир Филатов и Анатолиј Качук Фото Незла73

чаков квас је најпродаванији квас у Русији и извози се у 33 државе света – САД, Канада, Немачка, Аустралија. Он је данас познати светски бренд. Занимљиво је да се и Очаково пиво одлично продаје ван Русије. Највише се извози у Немачку, па САД, Канаду и Аустралију, у државама у којима је пиво аутетични домаћи производ. Руси су веома поносни да је Очаково пиво веома популарно пре свега у Немачкој, у држави која има толико пива; и дугу и богату пивску традицију.

ocakovo_original-211x300

На здоровь, бРе!

Због великог интересовања Очаково пиво и квас ће се продавати и у државама бивше Југославије – пре свега у Србији и Црна Гори. У Србији ће званична продаја кваса, пива и сокова фирме Очакова почети за две недеље.

На изложби ЕКСПО Русија Србија, засада је велико интересовање за Очакове производе, те се Анатолиј и Владимир надају да ће продајa овог сјајног руског пива и кваса исто тако бити успешна.

Уколико би продаја овог руског пива била успешна на територији Балкана, руски власници су пре свега заинтересовани да отворе своју производњу у Србији.

Политика ove руске фирме је да су њихови производи искључиво 100% природни.

Предузеће Очакова зато све састојке, својих сокова и пива, производи сама у строго контролисаним условима који гарантују да су ти састојци искључиво природни. Чак имају и своју производњу флаша који задовољавају најстроже еколошке стандарде.

Представници Очаков фирме са поносом истичу да су јединствени по томе што сируп њихових сокова је толико здрав, дa je због својих природних састојака,  намењен пре свега деци.

Уверите се и сами:

Извор: Од извора два путића

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s