Једни хране птице, други краду рибу …

Бечеј – У ловитшима Рибњака ПИК-а Бечеј и Бачког Градишта, након олујне кошаве и сметова, ужурбана атмосфера. Дивљач је у потрази за храном које нема довољно па им је у помоћ притекао човек.

По узораним њивама, које су колико јуче биле прекривене снегом крда лаконогих срна прелази километре и километре у потрази за извором живота. Управник бачкоградиштанског ловишта Милета Дорић, свакодневно их обилази не празних руку, јер су узоране њиве празна трпеза за срне.

„То је наш скроман допринос да дивљач остане у доброј кондицији, да издржи зимске услове и дочека период репродукције здравља“, каже Дорић.

У ловишту Рибњака, ПИК-а Бечеј друге слике. Дивље гуске и патке обављају последње кондиционе припреме за селидбу али се не може празних стомака ни тренирати а камоли поћи на далек пут.

„Барска дивљач јако мало хране има у природи коју може да нађе па и помажемо сирком и кукурузом како би лакше презимели“, објашњава своје свакодневне активности Сафет Кавас, ловочувар Рибњака.

Иако је ловостај срне нису неопрезне па сваку потенцијалну опасност предупреде елегантним трком баш као што и дивље патке и гуске прхну у небо. А на великом каналу, далеко од очију јавности,  група рибокрадица разбија лед и поставља мреже за нечасну работу.

РТВ

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s