Људској глупости никад краја …

Руски посланик:
Забранити бели лук за млађе од 18 година

Према новом предлогу закона употреба белог лука биће забрањена за грађане до 18 година старости. То је за агенцију РБК изјавио предлагач закона, посланик Либерално-демократске партије Русије Сергеј Иванов.

Према предложеном документу, „уводи се забрана конзумирања белог лука, осим у просторијама које су опремљене посебним вентилационим системима. Ово поврће је забрањено продавати трудницама и дојиљама, радницима у области уметности и културе који раде са грађанима, државним службеницима, као и деци до 18 година старости.“

Иванов објашњава да је документ „усмерен ка очувању елементарних права грађана, као што су право за заштиту здравља и право на пријатно окружење“.

„Због ужасног задаха који настаје услед конзумирања белог лука у Руској Федерацији свакодневно се не роди до неколико стотина грађана.

Депопулациони ефекат ове појаве тражи да она буде додатно проучена. Међутим, стручњаци већ сада са сигурношћу тврде да, ако се постојећа ситуација настави, ова појава може имати суштински утицај на репродуктивну функцију народа који насељавају територију Руске Федерације“, наводи се у образложењу предлога закона.

Такође је истакнуто и да просечан грађанин РФ због тога што је принуђен да тесно комуницира са људима који се осећају на бели лук изгуби око 9 година живота, а руска привреда око 6,3% бруто домаћег производа.

Руска реч

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s