Погледајте Хичкоков забрањени докуметарац о нацистичким логорима смрти …

Његово приказивање после рата је заустављено пошто је дошло до промене политике према Немачкој. Хичкоку је достављено све што су Британци и Совјети снимили приликом уласка у многобројне концентрационе логоре. Мајстор хорора“ био толико шокиран материјалом који је добио, да недељама није улазио у студио

Лондон – Документарни филм Алфреда Хичкока о нацистичким концентрационим логорима, који је настао после Другог светског рата, али никада није био приказан, коначно ће угледати светло дана.

  • После интервенције стручњака Краљевског ратног музеја, филм је у одличном стању, а како је рекао кустос музеја Тони Хигит, његово приказивање после рата заустављено је, пошто је дошло до промене политике према Немачкој.

За режисера филма изабран је Хичкок, коме је достављено све што су Британци и Совјети снимили приликом уласка у многобројне концентрационе логоре.

Било је замљишењо да он филм заврши у веома кратком року, али је „мајстор хорора“ био толико шокиран материјалом који је добио, да недељама није улазио у студио.

Када је филм коначно био завршен, савезници су закључили да би поске Нирнбершког процеса, а у склопу промене политичке климе, био сувишан још један шамар Немачкој.

У Краљевском ратном музеју осамдесетих година је пронађено шест, од седам ролни Хичкоковог филма и нешто од тог материјала је било приказано на Берлинском фестивалу 1984. године.

У међувремену је пронађен и материјал са седме ролне, која је недостајала, а стручњаци Краљевског ратног музеја су све обрадили користећи дигиталну технологију.

Премијера филма очекује се крајем ове године, јер посао на обради филмског материјала још није комплетно завршен.

Курир

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s