Разлози због којих бисте требали да обришете свој Фејсбук профил у 2014-тој години …

„Фејсбук је постао тако досадан!“

Колико сте пута чули ову реченицу током претходне године? Сигурно често, јер све више младих људи гаси своје профиле на друштвреним мрежама. Дајемо вам 10 разлога да то ове године урадите и ви.

1. Нико више не жели да чита о томе шта радите
Слика је много уверљивија и интересантнија од обичног статуса. Слика која има највише лајкова ове године на инстаграму је слика Џастина Бибера са Вилом Смитом.

2. Фејсбук вам одузима сву приватност
Због више разлога многи људи не желе да имају Фејсбук под својим правим именом. Али много корисника је ове године имало проблема са приватношћу на Фејсбуку, јер је је ова друштвена мрежа укинула опцију да се ваше име не појављују у претрази.

3. Ваши родитељи сада могу да прате сваки ваш корак
Чини се да су се ове године свака мама, тата, па чак и бака и дека прикључили Фејсу. Претпостављамо да вас родитељи и овако сасвим довољно проверавају, па не морају да знају бас сваку вашу мисао и слику која вам се свиђа.

4. Родитељи постављају ваше срамотне слике из детињства
Иако је вашим родитељима то слатко и не виде ништа срамотно у томе, сигурно постоје слике из детињства које не желите да ваши пријатељи виде да не бисте пропали у земљу од срамоте.

5. Фејсбук чак памти оно што нисте објавили
Хтели сте да поставите неки статус, кренули сте да пишете, али сте се на крају предосмислили? Фејсбук памти и то, јер како кажу “желе да виде шта и зашто људи цензуришу сами себе”

6. Фејсбук чини да се осећате незадовољно поводом свог живота
Скорашње истраживање је открило да корисници Фејсбука нису баш најсрећнији и да гледају негативно на живот.

7. Фејсбук вам за пријатеље предлаже људи које ни не познајете
Ова друштвена мрежа вам за пријатеље углавном предлаже људе са којима имате заједничке пријатеље. Али понекад није најјасније зашто и како су неки људи завршили у предлозима за ваше пријатеље.

8. Схавтате да вам је стало до 20 одсто људи којих имате у пријатељима
Колико вам се пута десило да уђете на Фејсбук и видите да треба да честитате рођендам неким људима које уопште не знате ко су?! Међу пријатељима сигурно имате људе које сте додали пошто сте их упознале једно вече и које више никад нисте видели. Или неког кога сте додали у пијаном стању. Или неког кога уопште не познајете.

9. Пријатељи објављују своје веридбе
Нема ништа иритантије него кад у својим касним двадесетим годинама, ваши пријатељи један по један почињу да објављују како су се верили. Иако вам је драго због њих, с временом почињете да се осећате као да нешто не ваља са вашим љубавним животом

10. Отежава вам да преболите раскид
Некада давно, пре друштвених мрежа, људи су раскидали и никада више не би видели једно друго. Али данас вам на Фејсбуку стално “искаче” шта ваш бивши партнер ради, где је био и са ким се виђа, а то уме знатно да отежа процес опоравка.

24 Сата

ffbШаљиве слике и разне постере можете видети на:  http://www.facebook.com/srbtimes

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s