Са Оксфорда жели у Србију …

Бечеј – Са непуне 24 године Надина Фејеш има магистарску титулу на престижном Оксфорду и, што је још важније, посао директорке универзитеског истраживачког тима који чине млади научници и неколико професора. И пре Оксфорда добијала је понуде. Свуда само не у својој земљи.

„Желела сам да употребим знање које сам стекла шту у Америци што на Оскфорду. Моје знање и искуство нису било довољни за наше поднебље па сада радим за једну стартап компанију у оквиру Универзитета у Оксфорду“, каже Надина Фејеш, директорка из Оксфорда.

Из отаџбине, осим од родитеља службеника, није добила ни динара помоћи па чак ни одговоре на бројне молбе за стипендирање. У Америци јесте, али је и дужна преко главе јер је подизала кредите за школовање. Ипак и даље жели исто што је желела када је одлазила, да се врати у Србију.

„Мени је то сан. Због тога сам се школовала и одрицала да бих могла нешто да урадим за ову државу. Много сам радила да бих себе унапредила и постала неко и нешто. Уколико бих ипака била довољно добра овој држави, и после свега, за мене би то била част“, наводи Надина Фејеш.

Остаје нада да ће Надина довољно дуго желети повратак у отаџбину која ће се, ипак, благовремено сетити да је позове назад и искористи њено не мало знање.

РТВ

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s