Уградили калориметре и сада се смрзавају …

У Бечеју су пре две године, међу првима у Србији, почели да уводе калориметре у домове који се греју преко ЈП Топлана. Међутим, од најављене уштеде многи су добили хладније станове и веће рачуне.

„Догодило се, рецимо, да у октобру они који имају уграђене делитеље и који су се стискали и штедели током тог месеца, добију веће рачуне од оних који немају уграђене калориметре“, каже Стеван Спајић, житељ насеља Седам секретара СКОЈ-а.

„Користим само дневни боравак, а рачун је био 10.616 динара. Претходне године, када сам грејала цео стан, плаћала сам непуних осам хиљада“, јада нам се Лепосава Ћаловић, такође житељка овог бечејског насеља.

„Уградили смо делитеље али нисмо задовољни јер се смрзавамо уз велике рачуне“, додаје њена комшиница Вера Грцић.

Због високих рачуна, двадесеттри индивидуалне куће су, на захтев њихових власника, искључене са система Топлане.

Стеван Немчевић живи у стану и не може да откаже услуге Топлани али је заврнуо вентиле на радијаторима па се греје на струју.

„За цео месец платио сам 6.900 динара а раде ми две пећке. У стану ми је 24 степена а поред ових радијатора бисмо се посмрзавали“, каже Стеван, житељ Улице Уроша Предића .

У Топлани не поричу бројне притужбе грађана али одричу своју кривицу.

„Овде је цена грејања по квадратном метру од 20 до 200 динара. Велика је разлика између објеката, све у зависности од изолације“, изричит је Дејан Вуковић, директро ЈП „Топлана“.

Треба рећи да су Бечејци сами финансирали уградњу делитеља за које су по стану просечно плаћали око 500 евра. Али, многи су се покајали јер су, кажу, бацили паре.

РТВ

2 мишљења на „Уградили калориметре и сада се смрзавају …

  1. Stanovnici Naselja Stepa Stepanović u Beogradu su kupili stanove s ugrađenim kalorimetrima,plaćaju van sezone samo paušal, ali je ovaj sistem zimi nekome mаjka, a nekome maćeha. Neke zgrade su dobile loše radijatore, koji se samo delimično zagreju, kod nekih je grejanje ok. Negde je cena srazmerna potrošnji, negde je merenje obavljano odokativno.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s