Онако како не ваља-након локалних избора у Црној Гори и Србији …

ИЗБОРИ НИЈЕСУ ВИШЕ ИЗБОРИ

Србија је данас држава у којој је парада поноса кључни политички и економско-безбиједоносни проблем и око кога се годинама воде мудре и модерне филосовске расправе.

  • Не заостаје ни Црна Гора у свом националном и сваком другом самоубиству и срамоћењу. Располућена и разваљена, онако мала и сиромашна, али и подоста и неписмена, острашћена новоусташтвом, србомржњом и лудилом у свим областима живота-хрли ка провалији званој ЕУ и НАТО пакт

Стижу нас локални избори, у Србији Вождовац и неки други, у Црној Гори Цетиње и Петњица и још неки други, и све је исто. „Демократске проамеричке снаге“ побјеђују. „Напредњаци“ у Србији и ДПС-овци у Црној Гори све убједљивије и све дрскије показујући, на најбољи начин степен патолошких индикација у народу Србије и Црне Горе.

Власти у ове двије неразвијене и заостале државице прокламују „нови“ живот у Европској унији, рјешење свих политичких, економских и безбиједоносних проблема или дилема.

То је већ излизана велика шарена лажа која још увијек даје пуни резултат. Види се по изборима гдје полушизофрени гласачи подржавају опцију самоуништења и политичког самоубиства. Оно што наши „мудри“ главари најчешће сервирају гласачком тијелу су корак ка Европској унији је корак ка приступним европским фондовима. Још једна мала шарена лажа. Не говоре да је Србија морала да се одриче Косова и Метохије, сјутра Војводине, морала да се понижава изручијући своје понајбоље и најхрабрије патриоте Ратка Младића, напримјер. Морала да се заклиње Европској унији или Великој Њемачкој, што је потпуно исто, на правовјерност, да се одриче своје територије , свог националног поноса, своје културе и историје. Србија је данас држава у којој је парада поноса кључни политички и економско-безбиједоносни проблем и око кога се годинама воде мудре и модерне филосовске расправе.

Не заостаје ни Црна Гора у свом националном и сваком другом самоубиству и срамоћењу. Располућена и разваљена, онако мала и сиромашна, али и подоста и неписмена, острашћена новоусташтвом, србомржњом и лудилом у свим областима живота-хрли ка провалији званој ЕУ и НАТО пакт.

Ко би нормалан могао да предпостави да ће Црна Гора прва или међу првима признати терористичку нарко државу Косово, у којој нико никада није водио рачуна о људским или било којим правима или праву, па ни Срба ни Црногораца.

Али власти у Србији и Црној Гори имају само један једини задатак: да растачу све национално и традиционално да успостављају нова мјерила и систем вриједности постављајући га наглавачке. Зато и побјеђују на изборима. Имају медије и новац а немају опозицију са кичмом и са моралом. У суштини и власт и опозиција имају истога газду који једнима наређује да „морају побјеђивати“ док другима јасно поручују „да морају да изгубе“ и морал и изборе.

Тако избори више и нијесу избори. Мислим, нијесу народни или боље речено, не одсликавају народну вољу већ вољу западних господара.

Опозиција у Црној Гори двадесет и нешто година губи све изборе, референдуме, било локалне или на нивоу државе. Докле? Па докле то буде хтио газда у Вашингтону и НАТО-у.  Зар избори имају више било каквог смисла. Они „чврсти“ опозициони гласачи увијек гласају за „губитнике“ и њихов глас, унапријед пада у ћораву кутију. Несвјесни да су прваци опозиционих странака политички заклети истом газди као и они који владају.

Тај процес је већ заживио у Србији. Несумљиво. Захуктава се патолошка лавина гдје изманипулисани и излудјели људи гласају за своју трагедију и нестајање. Против своје слободе, морала, историје, традиције, херојског и патриотског наслеђа. Масовно као кад овце поскачу са стијене у маглу и неповрат несвјесне онога што их чека и што ће се догодити тренутак послије.

Треба видјети ко је све опозиција у Србији. Чедо Наркић или неко други, било ко, и коме они могу бити алтернатива на изборима наравно уз криминалну Демократску странку која је уз лоповлук била до краја издајничка, али су је у том послу претекли, засигурно,- „Напредњаци“.

Кад погледамо стање црногорске опозиције стање је још катастрофалније , ако је то уопште могуће. Стара коалиција Небојше Медојевића, црногорског младоусташе са Андијом Мандићем, тројанским коњем и човјеком задуженим за највеће преваре и понижења, је и даље у пуном животу. Тобожњим Србином који се увијек заклања иза некога и уз помоћ некога.

Социјалистичка народна партија је идеолошки близанац са владајућом Миловом ДПС-ом тако да су ту и не виде битније разлике. Уосталом, све се чини да се ове двије странке опет уједине у једну нову која ће наставити да буде „непобједива“!

Исто као и њихова идеолошка парамајка Савез комуниста Црне Горе.

Сада, након ових локалних избора влада потпуна апатија и безнађе код значајног броја грађана у Србији али и у Црној Гори. Ништа се не мијења осим временске прилике или неприлике. Сваке следеће ће гласати „побједници“ побједнике а поражени-„поражене“, и тако у круг.

Није ни то лоше.

Точак је велико људско откриће и проналазак.

То што је закочио сада и није много битно. Кад се покрене, биће касно за многе…

Вукашин Скочајић

crnogorci

Шаљиве слике и разне постере можете видети на:

https://facebook.com/srbtimes

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s