Ријеч, двије о Душку Радијатору …

МОЋАН ЧОВЈЕК ИЗ СЈЕНКЕ

Министар правде Црне Горе, Душко Марковић у извјештају који је поднио Комисији за спречавање конфликта интереса, у рубрици примања за 2011. годину, написао је да има мјесечне принадлежности од 1.140 евра, што , руку на срце и није нека плата, без обзира на трагичну социјалну ситуацију у читавој држави. Међутим, даљом анализому имовинском картону је навео да је од 1. јануара па до 01. октобра примио додатних 10.785 евра као надокнаду  за „радно мјесто министра“, које се по Уредби Владе плаћа, додатно у неколико „рата“.

Ова надокнада је укинута 01. октобра 2011. године али је министар Марковић наставио да прима додатних 500,00 евра мјесечно као члан Судског савјет. Међутим ако се крене даље са анализом имовинског картона лако се могу закључити многе нелогичности. Наиме, Марковић је власник стана у центру главног града површине 106 квадратних метара, што је по тржишним цијенама цифра која се креће око 200 хиљада евра. Уз ови малу занимљивост још једна. Марковић је кадар владајуће Демократске партије социјалиста па је исељавајући се из бившег стана у Мојковцу-понио и радијаторе у медитеранску Подгорицу. Међутим њему очито није сметало што су га годинама звали Душко Радијатор па је наставио да се кући, очито, на рачун државе.

Оно што је познато јесте да му супруга Ната боље платежне моћи тако да је њена плата у црногорским телекомуникацијама 1.268,00 евра У имовинском картону се лако може установити да је Ната власница грађевинског плаца на Жабљаку (црногорска зимска туристичка дестинација) завидне површине као и викендице у изградњи на истој локацији „скромне“ површине од 157 квадратних метара. Објективна вриједност оваквог објекта на овој изузетно атрактивној локацији јесте нешто око 200 хиљада евра.

Међутим то и није све. Министарка има и вилу у предграђу Подгорице за коју каже „да је викендица“ , по њеним ријечима површине „60 квадратних метара викендица и 40 квадрата гаража“ на плацу од преко 2000 квадрата. По објективној процјени вила има више квадрата а опремљена је веома луксузно тако да је неколико пута била мета провалника. Вриједност ове виле је око 300 хиљада евра.

Госпођа Ната вози Форд „Фијесту“ који је произведен 2005. године и, као и њен супруг, нијесу кредитно задужени.

Које и какво ауто вози министар Марковић није баш напознатије ако се то не крије из безбиједоносних разлога. Али има мјеста разним питањима отприлике оним најлогичнијим. Наиме, Марковић је из маленог и осиромашеног Мојковца дошао прије петнаестак година и са собом је донио оно што му је најнужније па и радијаторе. Али када се зброји богаство које има у некретнинама (о златним полугама, доларима, еврима, сламарицама) не знамо ништа. Ни о имовини у иностранству јер има разно -разних гласина пошто дјеца политичке елите све чешће студирају на елитним свјетским универзитетима, и наравно, најскупљим високим школама и то у својим кућама и становима. Наравно, за њих у Црној Гори има посла у изобиљу али се најчешће не враћају из Лондона, Париза, Рима, Њујорка…

Да ли је Душко нешто предузимао по питању иностранства, широке народне масе не знају али се зна оно што се види- да има некретнина у вриједности од 700 хиљада евра које је, заједно са супругом зарадио за десетак, петнаестак година. А кредита, кажу, нијесу узимали. Браво. Министар Марковић се на најбољи начин препоручио на мјесто главног државног економисте.

Министар Марковић је једно вријеме био чувар режима Мила Ђукановића, на мјесту директора АНБ. Тада га је у једном телефонском разговору помињао и Насер Кељменди, балкански нарко бос, и то у позитивном контексту. А неко снимио и поставио на мрежу ЈуТјуб.

Шта је и у каквој вези Кељменди са Марковићем, остаје тајна, само се зна да је Насер улагао велики новац зарађен од дроге у Црну Гору а да се Марковић даноноћно „социјално уздизао“ да данас спада у богате грађане ове малецке државице.

А на крају оно што је стварно најважнија појединост. Душко Марковић је најзначнији стуб овдашње власти и режима. Многи упућенији кажу „да је и највјернији сарадник Мила Ђукановића“ и да са својим људима покрива многе тешке хипотеке ове власти. Како неки саопштавају, Марковић је директно политички-полицијски надређен Веселину Вељовићу, бившем директору црногорске полиције, Мишу Станишићу, посланику и новопеченом црногорском тајкуну али и многим другим.

Све велике тајне на овом простору, његово су власништво. А то су познати „мојовачки кадрови“ који вјерно или највјерније служе Господара.

Вукашин Скочајић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s