The CrossRoads – Једна прича о …

Бечеј Бенд је оформљен у пролеће 2008. године и тада је бројао само два члана. Бранка Станчевића и Алексеја Шанту.

  • Замишљено је да се обрађују ствари на акустичним гитарама.

Име, The CrossRoads, је био предлог Алексеја и симболика је разних праваца музике. У овој постави бенд је наступао неколико пута као инструментални састав. Милош Мркшић доводи своју бас гитару и почиње вежбање са њим.

Бенду се придружила Јасминка Живановић као вокал и тада је бенд имао прву самосталну свирку. Због каснијег разилажења ставова у музици Бранко и Алексеј одлазе свако на своју страну и бенду је тад требало право освежење које је дошло у виду Милована Мишковића. Почело је писање ауторских песама. Неке су извођене пред публиком, неке нису завршене, за неке су створене само идеје. Касније, током 2010. године, Марјан Побрић попуњава место бубњара. Због разних несугласица, бенд је убрзо написао оглас да тражи новог вокала.

Владимир Филипендин је преузео место иза микрофона као главни вокал, а почело се и са вежбањем пратећих вокала. У наредне две године песме су се увежбавале, а долази и до снимања пар ауторских песма (Crosswood и Gigolo). Поново, услед различитих погледа на одређене аспекте у управљању бендом, долази до промене састава. Бранко Станчевић и Владимир Филипендин нису више били чланови у бенду, и једно време ће сарађивати после иступања.

У потрази за вокалом, водећи се идејом да је могуће радити са једном гитаром, на пробу је позван Дамир Јазвин, који ће на крају преузети улогу пратећег гитаристе, а имаће и не мали удео у певачком делу бенда.

После дужег избора главног вокала, та улога у бенду је дата Слађани Недовић, која ће напустити бенд због приватних обавеза. Не часећи ни часа позван је Адриано Маљковић, који је узиман још раније у обзир, и после дужег разговора, Адриано је постао члан бенда и у овом саставу бенд још увек ради.

Последња промена у овом периоду је долазак Бошка Галетина, који је раније сарађивао са Марјаном Побрићем, уместо Дамира, који одлучује да почне да се бави акустичним свиркама.

tcr

Данас бенд ради у саставу: Бошко Галетин (Џи), Адриано Маљковић (Ади), Марјан Побрић (Бата), Милован Мишковић (Миња) и Милош Мркшић.

tcr bzc

„The CrossRoads“ је током година створио сад већ традицију да при крају сваке године уочи католичког Божића и Нове године организује добротворни концерт. Ова година се наравно неће разликовати, приближава се најлепши период године( барем што се нас тиче).

21-ог децембра у суботу ће се одржати следећи у низу „Божићни добротворни концерт“ у вашем и нашем Позоришном Клубу. Овај пут улаз (популарно „упад“) нећете плаћати у новцу. Свако од вас има играчака (макар једну) која вам стоји негде кући и на жалост скупља прашину,  а помогле би да се појави осмех на дечијем лицу.

Сакупљене играчке ће чланови бенда однети у Нови Сад у „Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине“ (илити Дечија болница) и предати деци која се лече у „Служби за дечију хематологију и онкологију“. Помозите нам да са минималним вашим утрошком проузрокујемо осмех који вреди више од ичега .

Бенд је захвалан директору института на пруженој прилици.

https://www.facebook.com/crossroadsbecej

                           xTheCrossRoadsx

band-the.crossroads@gmx.com

Аутор: З.С.Г’

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s