Италијани граде рециклажно постројење …

Одборници Градског већа Лесковца на седници 22. новембра дали су сагласност на елаборат оправданости давања у закуп грађевинског земљишта привредном друштву Green Lesko Recycling. Реч је о инвестицији у изградњу постројења за рециклажу отпада.

Из Агенције за локални економски развој казали су, образлажући ову одлуку да, осим економског значаја, ова инвестиција има утицај и кроз очување животне средине.Подстицајна мера се састоји од давања земљишта у закуп на 99 година, без накнаде. Инвеститор пројекат вредан 4.6 милиона евра треба да реализује из сопствених средстава.

Лесковачка Агенција за локални економски развој израдила је у новембру Елаборат о оправданости давања у закуп грађевинског земљишта предузећу Green Lesko Recycling , који је објављен и на њиховом сајту.

Према том документу, за постројење је намењена парцела у Индустријској зони „Север“, од окупно 4 хектара и 10 ари.

Green Lesko Recycling је огранак компаније Life s.r.l.. из Италије, чији укупан потпуно уписани акционарски капитал износи 2.84 милиона евра. Власник око 97% акционарског капитала фирме  Life је S.E.A.B, чија је основна делатност трговина, сакупљање, превоз и третман, као и рециклирање градског комуналног, али и специјалног и опасносг отпада.

Green Lesko Recycling је регистрован у нашој земљи 2. септембра 2013. године.

Према идејном пројекту фабрике у Лесковцу, биће саграђена управна зграда, производна хала, плато, као и приступни прилази.

Обавеза инвеститора је да у првој години на неодређено запосли најмање 71 радника.

“Све обавезе инвеститора потребно је инкорпорирати у уговор о закупу земљишта који ће бити потписан након давања сагласности Скупштине Града Лесковца и сагласности Владе Републике Србије”, наведено је у Елаборату LER-а.

У производној хали ће се селектовати и рециклирати пластика и пластична амбалажа, папир, картон, дрво и стакло, гуме, истрошени медицински уређаји, батерије и акумулатори.

“Основни производ фабрике „Green Lesko Recycling“ биће сировина добијена третманом отпада., Тај производ извозиће се у Италију и друге земље ЕУ. Остатак – неупотребљиве сировине, извозиће се у Холандију, Аустрију или друге земље ЕУ, и служиће за испун рударских окана и слично“, наведено је на сајту ЛЕР-а.

Период реализације улагања износи 6 до 18 месеци. Бруто зарада запослених кретаће се од 300 до 350 евра.

ekapija.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s