Дрога и Црна Гора …

Кељменди на Референдуму фалио само на бирачком списку

Човјек који је осамосталио Црну Гору

Када се зна ко је све финансирао осамостаљивање Црне Горе, многе ствари постају јасније. Насер Кељменди, Дарко Шарић, Сафет Сајо Калић, Станко Суботић и други највећи мафијаши са ових простора финансирали осамостаљивање Црне Горе. Тако је мафија добила своју државу!

Прошло је нешто више од шест година након осамостаљења Црне Горе и референдума који је, у најмању руку, покраден. Ни након толико времена не стишавају се страсти око коначног биланса када је резултат показао  оно што су жељеле велике, западне силе.

Прије годину дана Насер Кељменди дао је изјаву у којој тврди да је активно учестовао у осамостаљењу Црне Горе и да је свим својим бићем био за самосталност. Изјава не би заслуживала посебно пажњу да се не ради о човјеку који је номинално први балкански нарко дилер и који је директно шеф Сафету Сају Калићу из Рожаја за којим је је расписана црвена интерполова потјерница,  а који опет, има огромну имовину, дијелом у Црној Гори али и човјек који је код Плужина прије седам осам година убио човјека и није одговарао. Самим тим овај случај је већ тада указао да Кељменди има „веома специјалан“ третман у маленој Црној Гори и да је изнад закона.

По извјештајима разних безбиједоносних агенција Насер Кељменди, рођен у једном селу у близини Пећи у јужној српској покрајини, има у Црној Гори „око 500 људи под својом контролом…“ По његовим ријечима референдумски процес (осамостаљење) је финансирао са седам милиона евра (мало ли је у гладној Црној Гори) али помогао и многим другим активностима јер, како је званично изјавио „био је животно заинтересован за разваљивање Државне заједнице Србија и Црна Гора“.

На референдуму нијесу сједели скрштених руку људи овдашњег режима и савремене иконе овдашње Црне Горе,  ни Дарко Шарић, такође нарко дилер као и Кељмендијев војник Сафет Сајо Калић. Са по неколико милиона евра и са пуним ангажовањем ови нарко босови су битно (или можда одлучујуће) утицали на резултат на ионако покраденом референдуму. Али и подобро задужили врх режима показујући приврженост идеји самосталне и неовисне, усташиодне Црне Горе. Постоји основ за сумљу да су и представници „међународне заједнице“ који су у суштини одлучивали о свему, били корумпирани и потпуно сврстани на једну страну, страну режима , страну за самосталну Црну Гору.

У црногорским медијима се могло чути и нешто невјероватно. Умјесто да крију сваку везу са организованим криминалом, мафијом, бивши портпарол Демократске партије социјалиста Рајко Ковачевић је врло јасно изјавио : „ да је Насер Кељменди и његов ангажман за независносз Црне Горе, служе на част свим њеним грађанима!“

Тако ми те части, да човјек не повјерује!

Није прошло много времена јавио се и сам Кељменди који је дао емотивну изјаву у којој је објаснио: „ да доживљава Црну Гору као другу домовину, која је била мајка за све Албанце за вријеме рата у Србији и према њој осјећа моралну и материјалну обавезу да јој помогне.“

Како тврде неки црногорски политичари Кељменди није финансирао само референдум већ је новац зарађен од продаје дроге давао и финансирао кампање на свим парламентарним изборима. Наравно, неком из Демократске партије социјалиста. Коме!? Није тешко одгонетнути.

Да ли је Насер Кељменди пронашао начин да опере нарко, прљави новац који је зарађен на несрећи многих младих људи и да, са друге стране држи у шаци црногорску власт-није тешко закључити! Није тешко ни схватити и за чији рачун.

Међутим, читава прича отвара још многа неразријешена питања.

Ако се већ све ово зна и о томе говоре многи, нико не покреће преиспитивање правне валидности одржаног референдума 2007. године?

Па заправо то спречавају они који данас пребацију авганистански хероин преко Космета, јужне српске покрајине, према западној или источној Европи.

И то је више него јасно, али те политичко мафијашке снаге имају огромну снагу у региону тако да одлучују о свему па и о рату и миру…

На страну чињеница да је Црна Гора осамостаљена са новцем који је проклет и зарађен на смрти и трагедији хиљада младих људи.

– Насер Кељменди се могао наћи и на бирачком списку, када се и међу онима којих има, налазе они који су починили разне злочине, а и они који су из Сарајева и са Космета који нијесу имали право да гласају, а гласали су. Кељменди није изузетак-каже Јован Маркуш, аутор „Бијеле књиге“-о рефрендуму у Црној Гори 2006. године. У овој књизи постоји неколико стотина или хиљада доказа да је референдум о државном статусу Црне Горе био очита крађе изборне воље гласача.

Безбиједоносна агенција Босне и Херцеговине (СЛПА) има многе опетаративне податке о Кељмендијевом, криминалном дјеловању али посебно напомињу његову мафијашку везу са рожајским нарко босом Сафетом Сајом Калићем, такође финансијером Демократске партије социјалиста или боље речено, режима у Црној Гори.

Међутим СЛПА је посебно заинтересована за пословну и мафијашку повезаност Насера Кељмендија са познатим подгоричким бизнисменом Роком Станајем, власником велике компаније „Рокшпед“.

Ову компанију, са ствар буде потпуно замршена, формирала  црногорска служба државне безбиједности а њен најпознатији сувласник била је је и Нада Булатовић, супруга некадашњег предсједника Црне Горе Момира Булатовића!

Подаци СЛПА о томе да Насер Кељменди има сталне контакте са неким људима из црногорске АНБ, у потпуности доказују чврсту и нераскидиву везу црногорске власти са организованим криминалом.

Очито, да заједно чине мафију која је након осамостаљења, добила и своју државу.

Вукашин Скочајић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s