Бријање са достојанством …

Личност се обично модификује у складу са околностима у току живота али је много тога предодређено комбинацијом гена предака. Способност за опстанак и лако прилагођавање новонасталим околностима су свакако добитна комбинација у извлачењу генома али методологија преживљавања је условљена и чашћу као такође генски зависном категоријом.

Наиме, частан човек се рађа, живи и умире са својим принципима, од којих га је тешко одвојити, макар му често ти исти принципи ишли на штету. Бешчашће се најлакше детектује у сусрету са новцем и привилегијама. Знам случајеве када је човек велики и традиционални Србин у ситуацији када је то профитабилно али за одређену цену, он може да увиди и како педерски бракови имају извесну лепоту или како представник окупатора има умилне црте лица. Не, не мислим само на нашег председника. Ни на Вука Драшковића.

Имао сам прилике да упознам људе који декларативно презиру промискуитет али на понуду добро плаћене функције или своте новца, а Боже мој, понесе их ситуација, па се мало пресамите преко стола и дозволе да им се смакну гаће и пенетрира у неки телесни отвор. Дешава се. Рахметли Тијанић, је нпр. и поред ниског степена образовања био далеко ауторитативнији и способнији новинар од оних образованих који пишу наслове „Шокантно! Екрем Јеврић прднуо на јавном месту!“

Имао је одређену харизму, умео да узбурка мишљења али би лако подлегао понуди за привилегијама. Неко рече да је био девојка за свакога, Бог да му душу прости.

Познати су ми људи који се ословљавају са „брате“, имају псеудониме Вучица или Вук, орао или соко, који себи додељују монопол над патриотизмом или се куну да би главу дали за пријатељство, све док им не буде понуђена одређена функција или прилика да се олако дође до тако жељеног и тешко доступног новца. Онда некако оду у заборав и мајка и брат рођени и пријатељи. Некако се изједначе дупе и образ али све то за одговарајућу цифру, молим лепо.

А опет, знам и такве који не одступају од свог пута, па све да иде и кроз минско поље. Знам човека коме је нуђена функција само ако би…али је одбио. Знам човека коме је нуђен јако велики али нечист новац, само да оснује локални огранак политичке партије с чијим налогодавцима није компатибилан. Ни тренутка није размишљао. Одбацио је сваку могућност даљих преговора. Можда и греши али сам сигуран да неће променити мишљење све и да се цена увећа милион пута. Једну такву будалу виђам у огледалу кад год се бријем.

Милутин Милошевић

Вести

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s