Потписан Протокол о сарадњи са Светском асоцијацијом за биоенергију …

Протокол обухвата подршку Светске асоцијације за биоенергију у изради стратешких докумената и реализацији пројеката, укључујући производњу електричне и топлотне енергије.

„Стратешки документи ће обухватити неколико серија, којим ће бити разрађена производња топлотне и електричне енергије из биомасе, јер је то највећи војвођански ресурс, као и производња електричне енергије из воде, сунца и ветра“, казала је покрајинска секретарка за енергетику и минералне сировине Наташа Павићевић Бајић.

Председник Светске асоцијације за биоенергију (The World Bioenergy Asociation – WBA) Хајнц Копец је истакао да Војводина има изузетан потенцијал у области обновљивих извора енергије и нагласио да ће први корак бити радионица са експертима из Војводине и представницима WBA.

Копец је додао да ће први резултати бити видљиви у првој половини 2014. године, те да постоји јасан распоред активности током наредне године, како би Протокол до тада био реализован.

Улога WBA у изради стратегије за Војводину биће у примени политика и директива ЕУ и других светских стратегија у искоришћавању биомасе, за ублажавање климатских промена и у анализи примене технологија биоенергије у малим системима.

Светска асоцијација за биоенергију је водећа светска струковна организација која је од свог оснивања 2008. године, посвећена подршци равномерне расподеле глобалних ресурса бионерегије.

Зелена Србија

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s