Пронашао 93 водопада у Србији …

Пре 10 година прецизни механчар Драгован Стојадиновић због здравља почео је да планинари и када је видео водопад Прскало био је одушевљен његовом лепотом. Кренуо је да залази у непроходне пределе по целој Србији и до сада је открио 93 водопада и апаратом забележио лепоте које су за већуну непознате.

– Трећина водопада у Србији налази се на Старој планини. Она је 100 километара дуга и пуна воде. Али је пуста и неприступачна. Препешачио сам је уздуж и попреко са мачетом у руци.Тако је морало, јер сам пролазио кроз потпуно непроходне пределе. И баш на њој сам пронашао највећи водопад у Србији. Он се зове Калуђерски скокови и дуг је 232 метра – прича Драгован.

v1
У својој страсти за водопадима кренуо је и да се бави екстремним спортовима. Тако је по први пут у животу кренуо да се спушта низ литице, и то помоћу конопаца…

v2

– У кањону Трибуће, у близини Ваљева, постоји велики водопад. Али, у његово подножје може да се стигне само спуштањем низ конопце. Крај таквог водопада се ништа не чује. Осећате иглице од воде како вас ударају и мирис чистоће. Ко то није доживео, не може ни да разуме – прича Драган.

v3

У туристичкој мапи Србије се наводи осам водопада, док за остале који су права атракција нико и не зна. Стојадиновић је издао и књигу „Водопади Србије“
За сваки водопад је навео тачне ГПС координате и опис како до њега може да се дође. Направио је и географску карту са свим водопадима које је обишао. Али, неће да се заустави, већ иде даље.

Екопедија

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s