Пронашао 93 водопада у Србији …

Пре 10 година прецизни механчар Драгован Стојадиновић због здравља почео је да планинари и када је видео водопад Прскало био је одушевљен његовом лепотом. Кренуо је да залази у непроходне пределе по целој Србији и до сада је открио 93 водопада и апаратом забележио лепоте које су за већуну непознате.

– Трећина водопада у Србији налази се на Старој планини. Она је 100 километара дуга и пуна воде. Али је пуста и неприступачна. Препешачио сам је уздуж и попреко са мачетом у руци.Тако је морало, јер сам пролазио кроз потпуно непроходне пределе. И баш на њој сам пронашао највећи водопад у Србији. Он се зове Калуђерски скокови и дуг је 232 метра – прича Драгован.

v1
У својој страсти за водопадима кренуо је и да се бави екстремним спортовима. Тако је по први пут у животу кренуо да се спушта низ литице, и то помоћу конопаца…

v2

– У кањону Трибуће, у близини Ваљева, постоји велики водопад. Али, у његово подножје може да се стигне само спуштањем низ конопце. Крај таквог водопада се ништа не чује. Осећате иглице од воде како вас ударају и мирис чистоће. Ко то није доживео, не може ни да разуме – прича Драган.

v3

У туристичкој мапи Србије се наводи осам водопада, док за остале који су права атракција нико и не зна. Стојадиновић је издао и књигу „Водопади Србије“
За сваки водопад је навео тачне ГПС координате и опис како до њега може да се дође. Направио је и географску карту са свим водопадима које је обишао. Али, неће да се заустави, већ иде даље.

Екопедија

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s