Ексклузивно: Списак свих познатијих српских масона …

– од Ивана Тасовца до Бјеле и Великића

Београд – Иван Тасовац, Драган Бјелогрлић, Богдан Диклић, Бранислав Лечић, Чедомир Антић, Горан Кнежевић, Бојан Пајтић, Драган Великић… Само су нека од имена на списку од више од 80 најутицајнијих „слободних зидара” у Србији коју је у новом броју објавио Недељник, позивајући се на тајни извештај служби безбедности о масонерији.

Недељник преноси делове службене белешке на 47 страна у којима се до детаља види како масонерија у Србији делује као и било која друга интересна група, посебно анализира припрема Трилатерале, која је подигла масонерију, али и спорне стври око фирми за обезбеђење у којима масонерија има своје интересе.

У извештају стоји и да је „видљив план масонске власти која се на тлу Србије ужурбано мири и консолидује како би спремно преузела задатке у стратешком планирању и редефинисању силе нове регије унутар простора бивше Југославије”.

Највише јавности интересантних масона долази из света културе, чији је министар један од истакнутих масона. Према сазнањима Недељника, у „масонским круговима” се у последње време одвија тренд „приближавања напредњацима”. Кандидат напредњака за привременог градоначелника Београда је Милан Божић, одавно „препознат као масон”.

Међу масонима, који су наведени у извештају у који смо имали увид, налази се и садашњи министар културе Иван Тасовац који је илустрације ради, по доласку у министарство одмах довео његовог „брата” из ложе Игора Јовичића, који је раније био у министарству одбране.

Међу масонима који су познати јавности налазе се глумци Драган Бјелогрлић и Богдан Диклић, Светозар Цветковић, Бранислав Лечић и Горан Шушљик, писац Драган Великић, историчари Чедомир Антић и Слободан Марковић, политичари Милан Марковић, Горан Кнежевић, Милољуб Албијанић, председник војвођанске владе Бојан Пајтић, некадашњи министри Светозар Чиплић и Саша Драгин…

Недељник

Једно мишљење на „Ексклузивно: Списак свих познатијих српских масона …

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s