Бечејски основци чекају салу …

Бечеј – Генерације и генерације ђака ОШ „Шандор Петефи“ у Бечеју час физичког васпитања имали су у нешто већој учионици или теренима под ведрим небом. Фискултурна сала, која се, уз много повуци-потегни, гради већ преко три године наредне школске године могла би бити испуњење давнашњег сна ученика и наставника школе.

Уз помоћ покрајинског Секретаријата за спорт и омладину, који ће делом финансирати трећу фазу изградње Фискултурне сале ОШ „Шандор Петефи“ у Бечеју, већ у наредних неколико седмица наставиће се радови на овом објекту.

„Прошле недеље звали су ме из Покрајине да ми кажу да је одобрено 3.600.000 динара. Имамо обећање Општине да ће они дати остатак до 7.600.000 динара колико треба за трећу фазу“, каже Енгелберт Сич Будаи, директор школе.

Изградња сале започета је још 2010. године али су радови, због беспарице, заустављени крајем 2011.  Безмало две године било је потребно да се обезбеде паре за наставак радова.

„Покрајина ће дати 3.600.000 динара а ми ћемо остатак издвојити за следећу годину. Чим стигну паре почеће радови треће фазе а у питању су занатски радови“, каже Миломир Јеленић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину.

У претходне две фазе уложено је 14.695.000 динара од чега је из општинског буџета исплаћено 1.900.000 динара. Ако се обезбеди и око 10 милиона динара за четврту фазу сала ће већ од септембра наредне године бити комплетно завршена.

rtv.rs

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s