Христови ратници у Републици Српској …

Мотре на муџахедине!

Бањалука – Козачки пуковник Војислав Видаковић најављује да ће ускоро козачка структура бити успостављена у неким од градова Републике Српске да би биле још јаче пријатељске везе српског и руског народа.

Он је појаснио да је Централна козачка војска Републику Српску оставила баш за крај, не зато што су Срби из Црне Горе и Србије, где су козачки центри успостављени раније, важнији за Русију, већ управо због уверења да ће у Републици Српској наићи на најбољи одговор и сарадњу.

Пуковник прецизира да формирање ове структуре не значи никакво формирање козачке војске на територији Републике Српке, мада су, како је рекао, Козаци, као “Христови ратници”, спремни да увек и у сваком моменту помогну српском народу.

-То је само испостава централне козачке војске, чији је атаман председник Русије Владимир Путин. Козаци као ‘Христови ратници’ на силу ће увек одговорити силом, али на зло неће одговарати злом, нагласио је Видаковић.

Он је додао да су Козаци као ред настали да би ширили хармонију, “јер је Бог направио хармоничан свет, али да оно генетско, српско и козачко каже – да никад туђе не отимамо, а своје да не дамо”.
Управо стога, нагласио је Видовић, Козаци будно прате ситуацију у БиХ где је, према неким проценама, насељено 50.000 муџахедина, и спремни су да на сваки начин помогну српском народу са оне стране Дрине. Он наводи да је, упркос разним искривљеним тумачењима, Русија велики пријатељ српског народа и да Срби треба да знају да ће Москва увек бити уз њих.

-У геополитичком смислу ствари су се мало измениле. Русија је постала гарант мира у свету, а не неко ко изазива зло. Ми, Козаци, гаранти смо мира, а не ратова, нагласио је Видовић. Он је подсетио да су Срби из Херцеговине и Црне Горе, који су под најездом Турака напуштали своја огњишта, утошиште од исламизације проналазили у православној Русији и тамо приступали Козачкој војсци, као и да су руски Козаци долазили да помогну српском народу у борби против Турака.

-Ми ћемо у Републици Српској успоставити наше центре, у којим ћемо снажити тај дух заједништва и традицију, закључио је Видовић.

Разни извори

kzki

Шаљиве слике и разне постере можете видети на: http://www.facebook.com/z.s.grubisic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s